in ,

2018 Yılın EN’lerinde Oylama Süreci Başladı!

Adaylarını okurlarımızın katılımıyla belirlediğimiz 2018’in EN’leri Oylaması yayında! Seçiminizi yapın ve 2018’in favorilerini hep birlikte belirleyelim!

2018 okur anketi basladi
- Reklam -
- Reklam -

Önceki senenin en iyilerini hep birlikte belirlediğimiz geleneksel anketimizin 2018 ayağı sizlerle sevgili Rıhtımperverler. Her zaman olduğu gibi roman, öykü, çizgi roman, dergi ve dizi gibi pek çok kategoride sizlerden pek çok aday geldi. Biz de bunları ilgili kategorilere yerleştirip sizlerin oylamasına sunduk.

Bu sene En İyi Tuhaf Kurgu, En İyi Ütaopya/Distopya ve En İyi Genç Yetişkin dallarında yeterli sayıda aday gösterilmediğinden bu iki kategoriyi iptal etmek zorunda kaldık ve adayları kendilerine en uygun olan diğer kategorilere yerleştirdik. Buna ek olarak En İyi Polisiye, En İyi Korku, En İyi Oyun, En İyi Youtube Kanalı ve En İyi Twitch Kanalı adlı yeni kategorilerimizi de beğenilerinize sunduk ve ne mutlu ki her biri yoğun bir ilgiyle karşılandı. Ayrıca En İyi Kurgu Dışı kategorimizi de bu sene Yerli ve Yabancı olmak üzere ikiye bölmek zorunda kaldık. Çünkü yurdumuzdan da bu sene edebiyat, çizgi roman ve sinema üzerine çok değerli inceleme kitapları çıktı. Güzel gelişmeler bunlar!

Madalyonun diğer yüzüne gelirsek, Aslı Dağlı geçen yıl yaşadığı sağlık problemlerinden ötürü 2018 yılında sadece bir çevirisi yayınlandığından “2018’in Enleri” içerisinde gösterilmeyi hak etmediğini belirterek adaylıktan çekildi ve kendisini aday gösteren herkese teşekkür etti. İthaki Yayınları editörlerinden Alican Saygı Ortanca ve Emre Aygün de adaylıktan çekildiklerini belirttiler. Aynı şekilde, sitemizin kadrosunda yer alan M. İhsan Tatari her yıl olduğu gibi etik değerler açısından adaylıktan çekildi. Onur Selamet de kendi sitesinde aday gösterilmenin etik olmayacağını düşünerek Ölü Dalgıcın Sonbaharı için affını istedi ve desteklerinden ötürü herkese teşekkürlerini sundu.

- Reklam -

Son olarak 2018 yılında yayınlanmadığı hâlde aday gösterilen ya da ankette belirtilen kategorilere içerik bakımından uymayan adaylar da otomatik olarak elendi. Anlayışla karşılamanız dileğiyle.

- Reklam -

Sözü fazla uzatmıyor ve sizleri oylarınızı kullanmaya davet ediyoruz! Son katılım tarihinin 6 Şubat 2019 olduğunu da hatırlatalım.

ÖNEMLİ NOT: Ankete oy verebilmeniz için Gmail hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Anketlerin tamamına katılmak zorunda değilsiniz, dilediğiniz kategoriyi atlayabilirsiniz. Her kategoride birden fazla aday için oy kullanabilirsiniz.

Son katılım tarihi: 6 Şubat 2019


OYLAMA SÜRESİ DOLMUŞTUR. KATILIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


Not: Ankette eseri ya da ismiyle yer almak istemeyenler en geç 20 Ocak 2019 Pazar gününe kadar bizlere ulaşabilirler.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kenan Kenan dedi ki:

    Bu anket bitince -oylamaları- bir alışveriş listesi daha oluşuyor. Hastasıyım bu anketin.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    İncir Çekirdeği Dergisi, e-dergi yalnız? O.o

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Yanlış aday belirtirsen olacağı o :smiley: Düzelteyim.

  4. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Haberde belirtmiştik ama yine de yazmış olalım efenim, gözden kaçıranlar için :krs:

  5. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Oy vermenin zevki bambaşka yav. :krs:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

ursula k le guin seran demiral ust

Ursula K. Le Guin’in Hayatı Seran Demiral’ın Kaleminden Bizlerle

Star Trek Logo

Uzay Yolu’ndan Yeni Haberler Var