Menu
in , , ,

İçeriğin Peşinde #3: Geçmişin Tozlu Raflarından Bir Film | The Fast and The Furious

İçeriğin Peşinde denizlere açılırken bu hafta sizler için “The Fast and The Furious” filminin DVD versiyonunu inceledik.

İçeriğin Peşinde adlı serimizin üçüncü bölümünden hepinize merhaba yolcular. Eh, sürekli içeriği iyi olan filmleri inceleyecek değiliz. Böyle dediğime de bakmayın gerçi, bu filmi 1 TL’ye aldım ben. (2 de olabilir şimdi yalan olmasın, geçmiş zaman.) Evet, bir DVD filmi o kadar ucuza aldım. Nasıl mı aldım? Üniversite öğrencisi olduğum ve ailem orada yaşadığı için ara sıra Antalya’ya gidiyorum. Antalya’da harika sahaflar var. Oralara gidiyorsunuz ve arka raflarda hayal bile edemeyeceğiniz çeşitlilikteki DVD filmlere bir göz atıyor, istediklerinizin içini açıyor ve sağlam mı diye kontrol ettikten sonra alıp gidiyorsunuz. Bu kadar basit. Orada neler bulacağınıza inanamazsınız gerçekten. Hepsi altın değerinde. Bu başka şehirlerde de böyle olabilir, gidip bakmanızda fayda var.

İşte tam da böyle günlerden birinde The Fast and The Furious (Hızlı ve Öfkeli 1) adlı filmin DVD’sini buldum. Altın bulmuş kadar sevinmiştim, inanılmaz ucuzdu. İçerisinde hiçbir şey olmasa bile sırf koleksiyon olsun diye alırdım zaten. Disk sağlam mı diye kontrol ettikten sonra satın alıp eve geldim ve hemen DVD oynatıcıma takıp oynattım.

Menü Tasarımları

Ana menüde beni oldukça sade bir video ve güzel bir müzik karşıladı. Menüye müzik ve video koyulması elbette bir artıydı ancak menülerde ayrı fotoğraflar kullanılmasına rağmen fotoğrafların kaliteleri oldukça düşüktü.

- Reklam -

Özel Seçenekler

Eh, ben de özel seçeneklere bakayım madem dedim ve menüye girdim. İlk dikkatimi çeken şey DVD’nin arkasında yazanlarla uyuşmamaları oldu. İçerisinde sadece Yönetmen Rob Cohen’in Yorumları ve filmin trailer’ı mevcuttu. Onun da altyazısı yoktu, tamamen İngilizce dublajlıyıdı.

Dil Seçenekleri

Ben de “Tamam, o zaman dil seçeneklerine bir göz atayım… Belki orada bir şeyler vardır,” dedim ve işe koyuldum. Beni İngilizce ve Rusça dublaj karşıladı. Buna ek olarak İngilizce, Rusça ve Türkçe altyazı mevcuttu. Bu hem hoşuma gitti hem de gitmedi açıkçası, çünkü Türkçe dublaj bile yoktu ama diğer yandan da farklı diller öğrenmek isteyenler için Rusça mevcuttu.

Kapak ve Disk Tasarımı

Kapakta ise beni kalitesi aşırı düşük görseller karşıladı, üzgünüm ama kapak fotoğrafını evde yazıcıdan bassam bundan daha iyi gözükebilirdi. Hele arka taraftaki yazılar neredeyse okunmuyorlardı. Diskin üzerinde kullanılan fotoğraf, kapakta kullanılan fotoğraf ile aynı ve diskin içeriği arka kapakta yazanlarla uyuşmuyordu.

Sonuç

Bu fiyata aldığım bir DVD filmden çok da fazla şey beklemiyordum elbette ama daha iyilerini de görmüştüm, bunu söylemeliyim. Fiyatını göz ardı ederek tam fiyatlı bir ürün gibi puanlama yapacağım, marketlerde farklı versiyonları bulunabilir ve onların içindeki özel seçenekler tam veya değişik olabilir. Bir gün onları da deneyip göreceğim, yine de sahaflarda bulursanız ya da aşırı indirimde bulursanız ve koleksiyon yapmak istiyorsanız alınabileceğini düşünüyorum. Sizi puanlama ile baş başa bırakıyorum. Elbette forumumuzda inceleme hakkındaki fikirlerinizi belirtmeyi lütfen unutmayın.

Puan

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version