Yılın en hareketli zamanından hepinize merhaba!
Yıllardır düzenli olarak hazırladığımız ve büyük keyif aldığımız Okur Anketi’nin bir yenisiyle daha karşınızdayız. Artık bir gelenek haline gelen etkinliğimizde nasıl bir yılı geride bıraktık, hep birlikte hatırlayalım istiyoruz. Her sene olduğu gibi, kategoriler bizden, adaylarsa sizden gelecek!
Yapmanız gerekenler son derece basit. Aşağıdaki kategorilerdeki adaylarınızı bu başlık altında yorum olarak belirtmeniz gerekiyor. Aynı kategoride birden fazla aday belirtebilirsiniz. Forumumuza ücretsiz bir şekilde üye olarak siz de aklınızdaki isimleri bizimle paylaşabilirsiniz.
İçlerinde Kayıp Rıhtım’a has bölümlerin de bulunduğu, yerli ve yabancı edebiyat eserlerinden dizi, film, oyun ve animelere uzanan birçok başlık, sizlerce paylaşılacak adayları beklemekte.
Dikkat etmeniz gereken nokta, aday göstereceğiniz eserlerin ilk kez 2018 yılı içerisinde görücüye çıkmış olması. Bununla birlikte “Son Tiryaki” gibi çok uzun zamandır baskısı olmayan ve 2018 içinde tekrar bizlerle buluşturulan eserlere istisna tanıyabiliriz. Dizi ve animelerle alakalı olarak bu yıl içinde en az bir sezonu yayınlanmış olmalı. Bu ikinci sezonu da olabilir, onuncu sezonu da.
Önemli: Aday göstermek için mutlaka bu başlık altında yorumunuzu belirtmeniz gerekiyor. Sosyal medya ya da e-postalarla gelen önerileri ne yazık ki dikkate almayacağız. Açılacak ankette sadece Kayıp Rıhtım üyelerinin belirlediği adaylar yer alacak.
Aday göstermek için son tarih: 10 Ocak 23.59
Edebiyat
- Yılın En İyi Yabancı Fantastik Romanı
- Yılın En İyi Yabancı Bilimkurgu Romanı
- Yılın En İyi Yerli Fantastik Romanı
- Yılın En İyi Yerli Bilimkurgu Romanı
- Yılın En İyi Yabancı Korku Romanı
- Yılın En İyi Yerli Korku Romanı
- Yılın En İyi Yabancı Polisiyesi
- Yılın En İyi Yerli Polisiyesi
- Yılın En İyi Tuhaf Kurgusu
- Yılın En İyi Spekülatif Öykü Kitabı (Yabancı) *
- Yılın En İyi Spekülatif Öykü Kitabı (Yerli) *
- Yılın En İyi Yabancı Öykü Kitabı
- Yılın En İyi Yerli Öykü Kitabı
- Yılın En İyi Yabancı Romanı
- Yılın En İyi Yerli Romanı
- Yılın En İyi Ütopya/Distopyası
- Yılın En İyi Yabancı Çizgi Romanı
- Yılın En İyi Yerli Çizgi Romanı
- Yılın En İyi Genç-Yetişkin Kurgusu (Yabancı)
- Yılın En İyi Genç-Yetişkin Kurgusu (Yerli)
- Yılın En İyi Kurgu Dışı Eseri (Yabancı)
- Yılın En İyi Kurgu Dışı Eseri (Yerli)
- Yılın En İyi Fanzini
- Yılın En İyi Dergisi
- Yılın En İyi e-Dergisi
Çeviri ve Editörlük
- Yılın Çevirmeni
- Yılın Çevirmeni (Çizgi Roman)
- Yılın Editörü
- Yılın Editörü (Çizgi Roman)
Yayınevleri ve İşleri
- Yılın Yayınevi (Kitap)
- Yılın Yayınevi (Çizgi Roman)
- Yılın En İyi Kapak Tasarımı
Ekran, Oyun ve Beyazperde
- Yılın En İyi Dizisi
- Yılın En İyi Filmi
- Yılın En İyi Animesi
- Yılın En İyi Oyunu
- Yılın En İyi Youtube Kanalı
- Yılın En İyi Twitch Kanalı
Kayıp Rıhtım
- Yılın İncelemesi
- Yılın En Mutlu Eden Haberi
- Yılın Kayıp Köşeler Yazısı
- Yılın Dosyası
- Yılın Çevirisi
Ek: Yılın Öykü Seçkisi Çizimi (12 aday da hazır olduğu için buraya aday almıyoruz)
Tekrar hatırlatalım: Son aday önerisi tarihi 10 Ocak 2018 ve adaylarınızı sadece bu başlık altında yorum olarak belirtebilirsiniz.
2018’in EN’leri anketleri, Kayıp Rıhtım’ın 11. yaşını kutlayacağı şenliklerinin bir parçası olarak açılacaktır.
Şimdiden mutlu bir sene diliyoruz!
*: Spekülatif kurgu: Edebiyatta ve bununla bağlantılı olarak resim, film ve sanal olmak üzere görsel sanatlarda bilim kurgu, fantazi, korku, garip kurgu, doğaüstü kurgu, süper kahraman romanları, ütopik ve distopik kurgu ile kıyamet ve kıyamet sonrası kurgusu gibi edebiyat türlerini kapsayan bir şemsiye terimdir.
Not: Ankette eseri ya da ismiyle yer almak istemeyenler aday gösterme sürecinde ya da oylama başladıktan en geç 3 gün içinde bizlere ulaşabilirler.
En sevdiğim anket. Okulda doldurduklarımdan nefret ediyorum. Ama bu muazzam.
Bizimle değıııılsııın
Yine heyecanlı anket süreci başladı!
Saldırın!!
Yayınevleri ve İşleri
-Yılın Yayınevi: Delidolu
-Yılın En İyi Kapak Tasarımı: Mars Yıllıkları - Ray Bradbury (İthaki)
Ekran, Oyun ve Beyazperde
-Yılın En İyi Dizisi: Haunting of the Hill House (Korku alanında yapılan hiç bir işten yıllardır bu kadar beğendiğim olmamıştı. 10 yıldır ara sıra korku kitap, dizi, filmlerine şans veririm, ilk kez memnun ayrıldım.)
-Yılın En İyi Oyunu: PlayerUnknown’s Battlegrounds (Bu oyunu bıkarak bırakmış biri olarak bu sene neler yaptılarsa bıkamadığım bir oyun haline geldi.)
Kayıp Rıhtım
-Yılın İncelemesi: N. K. Jemisin, Beşinci Mevsim, Hugo Ödülü ve Başka Şeyler Daha… (Uzun zamandır karşılaşmadığım türden bir incelemeydi. Safi güzellemeden ibaret olmayanlardan )
-Yılın Kayıp Köşeler Yazısı: Çevirmenin Çemberi: Usta ve Margarita (Bu çemberleri çok severek okuyorum ama bunu okurken bir maceraya ortak oluyormuşum gibi hissettirdi.)
Bu sene içinde çıkmış çok az eser okudum onlardan da çok beğendiğim olmadı. Edebiyat kısmına katılamadıysam sebebi budur.
Hepsinde aday önermek yerine bildiklerimi önereceğim sadece.
Edebiyat
Çeviri ve Editörlük
Yayınevleri ve İşleri
Ekran, Oyun ve Beyazperde
Kayıp Rıhtım
Sonra tekrardan güncelleyebilirim.