in ,

2019 Güz Festivallerindeki Favori 6 Film

Bu sene Venedik, Telluride ve New York film festivallerinde görücüye çıkan, ödül sezonunda ve içinde bulunduğumuz sinema senesinde önem teşkil eden 6 filmi listeledik!

2019 Güz Festivallerindeki Favori 6 Film
- Reklam -
- Reklam -

Venedik, Telluride ve New York film festivallerinde görücüye çıkan, ödül sezonunda ve içinde bulunduğumuz sinema senesinde önem teşkil eden filmlerin yer aldığı bu listede ödüller kazanan ve iyi eleştiriler alan filmler yer alıyor.

Gelin bir bakış atalım.

Marriage Story

marriage story

- Reklam -

Son yıllarda Frances Ha ve Mistress America gibi beğenilen yapımlarıyla adından söz ettiren, Amerikan bağımsız sineması denilince akla gelen ilk isimlerden Noah Baumbach’ın yeni filmi Marriage Story gösterildiği tüm festivallerde büyük beğeniler kazandı. Venedik Film Festivali’nde galasını yaptıktan sonra Telluride ve Toronto seçkisinde de görücüye çıkan ve New York Film Festivali programında yer alan Marriage Story’nin başrollerinde Adam Driver ve Scarlett Johansson ikilisi yer alıyor.

Zorlu bir boşanma süreci geçiren bir çifte odaklanan film, bu yıl öne çıkan yapımlardan. Noah Baumbach’ın Netflix ile ikinci ortaklığı olan Marriage Story; festivallerden aldığı iyi geri dönüşler sebebiyle şimdiden ödül sezonunun iddialı yarışçılarından birisi konumuna yerleşti. Özellikle Adam Driver’ın performansının büyük övgüler topladığı ve Toronto Film Festivali’nde; Grolsch Halkın Seçimi ödüllerinde ikinci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atan Marriage Story’nin ismini bolca duyacağız.

Joker

Joker film

Açıklandığı günden bu yana büyük bir merakla beklenilen Joker; Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’ı kazanarak bu büyük merakı, yüksek beklentilere dönüştürdü. Hangover serisi ve Due Date gibi komedi filmleriyle tanınan Todd Phillips, ilk dram filmi olan Joker’i yaparken; The King of Comedy, Taxi Driver, Raging Bull, Dog Day Afternoon ve Network gibi sinema klasiklerinden esinlendiğini ve çizgi romanlardan referans almadığını açıklamıştı.

DC genişletilmiş evreniyle de herhangi bir bağı olmayan bu Joker filmi için heyecanlandıran bir diğer detaysa Joaquin Phoenix. Yapılacağı açıklandığı günden beri filmin merakla beklenmesine sebep olan Phoenix. En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı için şimdiden adı geçen oyuncunun filmdeki performansı çok büyük övgüler topladı. Joker karakterinin nasıl ortaya çıktığını anlatan bu orijin filmde Phoenix’e; Robert De Niro, Bill Camp, Zazie Beetz, Marc Maron ve Brian Tyree Henry gibi isimlerin yer aldığı geniş bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Altın Aslan’ı kazanarak tarihi bir başarıya imza atan Joker; şimdiden ödül sezonu ve sinema yılında adından bolca söz ettirecek gibi görünüyor. Kuzey Amerika galasını Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren Joker, New York Film Festivali seçkisine de eklendi.

Jojo Rabbit

Jojo Rabbit2014 yılında What We Do in the Shadows isimli düşük bütçeli komedi filmiyle büyük beğeniler kazanıp birçok prestijli festivalden ödüllerle ayrılan Yeni Zelandalı sinemacı Taika Waititi’nin yeni komedi filmi Jojo Rabbit güz festivallerinde ön plana çıkan bir diğer film. Galasını Toronto Film Festivali’nde yapan Jojo Rabbit; bu sene 42. defa verilen Grolsch Halkın Seçimi ödülünü kazanarak ödül sezonunda favori konuma yükselen filmlerden biri oldu.

İkinci Dünya Savaşı’nın son döneminde geçen ve Hitler ile hayali bir arkadaşlık kuran bir çocuğun hikayesine odaklanan filmde Hitler’i Taika Waititi canlandırıyor. Bu Hitler parodisinde aynı zamanda Waititi’ye Sam Rockwell, Scarlett Johansson ve Alfie Allen gibi iddialı bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Christine Leunens’ın “Caging Skies” isimli romanından uyarlanan Jojo Rabbit bu sene farklı kategorilerde Oscar için boy gösterecekmiş gibi görünüyor.

Ad Astra

Ad Astra film

Galasını Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren bilimkurgu filmi Ad Astra’nın başrolünde usta aktör Brad Pitt yer alıyor. Pitt’e Tommy Lee Jones, Liv Tyler, Ruth Negga, Donald Sutherland ve John Ortiz gibi oldukça iddialı bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini ise The Immigrant, The Lost City of Z ve Two Lovers filmleriyle adından söz ettiren Amerikalı yönetmen James Gray üstleniyor.

- Reklam -

Yıllar önce kaybolan babasının başına ne geldiğini öğrenmeye çalışan bir astronotun gizemli uzay yolcuğuna odaklanan Ad Astra; aldığı olumlu eleştiriler sebebiyle adını bolca duyacağımız filmlerden biri olacak.

Uncut Gems

uncut gems

Bu sene galasını Telluride Film Festivali’nde gerçekleştiren en merak uyandırıcı yapımlardan biri; Safdie kardeşlerin Good Time sonrası yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu Uncut Gems’di. Festivalden birçok olumlu eleştiriyle ayrılan filmin merak uyandıran detaylarından biri de Adam Sandler, Lakeith Stanfield, The Weeknd ve Kevin Garnett gibi isimlerin yer aldığı çok yönlü oyuncu kadrosu.

Adam Sandler’ın performansıyla ön plana çıktığı ve ABD dağıtım hakları A24 şirketine ait olan Uncut Gems; ödül sezonu için adı geçen önemli filmlerden biri konumunda. Geçmiş yıllarda Oscar’da yer alan birçok önemli filmin dağıtımcılığını üstlenen şirketin projede olması Uncut Gems’i ödül sezonunundaki favori filmlerinden biri konumuna yerleştiriyor.

The Irishman

the irishman

Bu sene New York Film Festivali seçkisindeki en ilgi çeken yapım, usta yönetmen Martin Scorsese’nin uzun süredir merakla beklenen filmi The Irishmandi. Eleştirmenler tarafından büyük beğeniler kazanan film şimdiden yıla damga vurdu. Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi önemli isimlerin yer aldığı filmi Netflix, geçen sene Roma’ya yaptığı gibi Avrupa ve Asya dahil olmak üzere çok geniş bir dağıtım ağına çıkardı. Şu güne kadar Netflix’in en fazla kopyayla dağıtıma çıkardığı film olan The Irishman, ödül sezonunda Marriage Story ile beraber şirketin en büyük kozu olacak.

 

Peki güz festivallerinde sizin için öne çıkan yapımlar hangileriydi?

Görüşlerinizi bizlerle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Güz Film Festivallerine Detaylı Bir Bakış: 2019 Yılı Nasıl Geçti?

Mert Kokılıg

1995 yılında Adana’da doğdu. Çukurova Üniversitesi’nde Ekonometri bölümünde okuyor. Back to the Future üçlemesi ve Jules Verne kitaplarıyla başlayan sinema ve edebiyat tutkusu hâlâ ilk günkü tazeliğiyle devam ediyor. Dünya sinemasını, film festivallerini ve anaakım sinemayı yakından takip ediyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zaman Çarkı

Zaman Çarkı Dizisine Yeni Oyuncular Katıldı

Craven Malikânesi

Craven Malikânesi: Çaresiz İnsanlar Seçici Olamaz