in ,

2022’nin Heyecanla Beklenen 6 İddialı Marvel Çizgi Romanı

Marvel Comics 2022 yılına iddialı bir şekilde giriyor. İşte evrenin yeni kahramanları ve nefes kesen maceralarından uzak kalmamanız için mutlaka takip etmeniz gereken 6 çizgi roman.

2022'nin Heyecanla Beklenen 6 İddialı Marvel Çizgi Romanı
- Reklam -
- Reklam -

Marvel çizgi roman evreninde 2022 yılında da iddialı. Yeni X-Men serisinden Fantastik Dörtlü ekibinin gerçekliği bükecek savaşına ya da dizi öncesi çizgi romanlarına başlamak isteyenler için She-Hulk’ın macerasına kadar Marvel Comics yeni yıla dikkat çekici serileriyle giriyor. Dolayısıyla bu yıl okurlar ve yazarlar için heyecan dolu geçecek.

Yeni serilerle birlikte Dan Slott ve Jonathan Hickman gibi usta yazarlar Marvel evreninin kahramanlarını yeniden ele alacak. Bununla birlikte Punisher ya da She-Hulk gibi karakterlerin hikâyeleri farklı bir çizgi ile ilerlemesi bekleniyor. Dolayısıyla 2022 yılı çizgi roman dünyası için farklı ve ilgi çekici başlangıçları işaret edecek. Bu serüvenden geri kalmamanız için Marvel Comics tarafından çıkarılacak altı yeni seriye gelin birlikte bakalım.

İşte 2022’de Çıkacak 6 İddialı Marvel Çizgi Romanı

1. Fantastic Four: Reckoning War Alpha

Fantastic Four: Reckoning War Alpha #1

- Reklam -

Fantastic Four ekibinin efsanevi yazarı, serinin kendi sesini bulmasını sağlayan en önemli kişi Dan Slott, bu sefer sadece ekibi değil Marvel evrenini farklı bir boyuta taşıyor. 8 yaşında ilk defa okuduğu bir çizgi roman sonrası kafasında yavaşça kurduğu evrenin son noktasını bu seri ile atacak. Gerçekliği baştan aşağı değiştirecek bu savaşta sadece dünyanın kahramanları değil aynı zamanda kozmik varlıklar olan Gözcü, Silver Surfer ve Eternity de yer alacak.

Geçenlerde özel fragmanı yayınlanan çizgi roman serisi merakla bekleniyor. Dan Slott tarafından yazılan ve Carlos Pacheco tarafından çizilen Fantastic Four: Reckoning War Alpha 2 Şubat 2022 tarihinde okuruyla buluşacak.

2. She-Hulk ve Jennifer Walters’ın Yeni Macerası

She-Hulk

Jennifer Walters’ın hikâyesi zaman içinde farklı yazar ve çizerler tarafından ele alınmıştı. Jason Aaron ve David Marquez tarafından yazılıp çizilen Avengers serisinde gamma radyasyonuna maruz kalarak daha Hulk-benzeri bir bedene erişmişti. Daha sonrasında kendisini gizli bir örgütün üyesi olarak görmüştük. En sonunda World War serisinde Jennifer’ın bir Gamma Bombasının gücünü soğurduğu ve eski daha küçük bedenine döndüğüne şahit olmuştuk. Rainbow Rowell ve Roge Antonio tarafından yazılan karakterin solo macerası ise bu bedeni sonrasında olanları konu alacak.

Seride hukuk kariyerine devam etmeye çalışan Walters’a daha yakından bakma fırsatına erişeceğiz. Marvel Comics’in en dinamik karakterlerinden birisi olmasının yanı sıra Disney+ üzerinden yayınlanacak dizisi ile ilgileri çekiyor. Bundan dolayı oldukça heyecanlı bir serisinin bizi beklediğini söylemek hata olmaz.

She-Hulk serisinin ilk sayısı 12 Ocak 2022 tarihinde raflardaki yerini alacak.

3. Marvel ve X-Men’in Geleceği: Destiny of X

Destiny of X

Jonathan Hickman, X-Men evrenini baştan sona değiştirmeyi başaran neredeyse mucizevi yazarlardan biri. House of X ve Powers of X serisi okuyucular tarafından oldukça beğenilmiş ve yeni okurları Marvel evrenine çekmeyi başarmıştı. Hickman yeni yayımlanacak Destiny of X ile mutantları yeni bir boyuta taşıyacak. Seri bununla birlikte X Lives of Wolverine ve X Deaths of Wolverine isimli iki kısa çizgi roman ile birlikte gelecek.

Destiny of X ile X-Men evrenindeki statükoda büyük devrimlerin olacağı düşünülüyor. Hickman’ın X-başlıkları mutantların yaşamlarını baştan sona değiştirmeyi başardı ve duracakmış gibi görünmüyor. Destiny of X serisinin büyük bir etki yaratacağı neredeyse kesin. Yeni dönem 19 Ocak 2022 tarihinde X Lives of Wolverine sayı 1 ile başlayacak.

4. Yeni Sembolü ile Punisher

Punisher

- Reklam -

Punisher belki de Marvel evreninin en iyi karakterlerinden birisiydi. 80’li ve 90’lı yılların acımasız ve kanlı sahnelerini görselleştirmede çok iyiydi. Bu serisinin devamı da aynı şekilde devam etti. Okurların en sevdiği şey de zaten Frank Castle karakterinin acımasız ve nefret dolu olmasıydı. Ancak çok iyi bir şekilde yazılmış her karakterin başına geldiği gibi Castle bir süre sonra panellerden çıkıp gerçek oldu. Punisher’ın sembolü aşırı sağcı gruplar tarafından şiddet içerikli eylemlerde kullanmaya başladı. Bu sebeple Marvel seriyi durdurmak ve karakterin logosunu değiştirmek zorunda kaldı.

Bu yıl ise Punisher yeni hikâyesi ve değiştirilmiş sembolü ile panellerde yer alacak. Jason Aaron, Jesus Siz, Paul Azaceta ve Dave Stewart tarafından yazılıp çizilecek yeni seride Frank Castle mitolojik bir yaratığa hizmet eden gizli bir örgütün üyesi olarak karşımıza çıkacak. Yeni sembolün ise mitolojik Japon şeytanları oni’lerden ilham aldığı söyleniyor. Okurları ikiye bölen seri birçok eleştiriyi de beraberinde getirmeyi başardı. Ancak hayranların serinin içeriğinin nasıl değiştiğini görmek için mart ayına kadar beklemesi gerekecek.

5. Marvel ile Yeni Bir Mücadele, Eternals: Judgement Day

Eternals: Judgement Day

Marvel’ın en güçlü takımları Judgement Day sayısında karşı karşıya gelecek. Belki de 2022 yılının merakla beklenen en büyük cross-over çatışması bu sayı ile açığa çıkacak. Kieron Gillen, Esad Ribic ve Matthew Wilson tarafından yaratılan Eternals serisinin onuncu sayısında Avengers ve Eternals’ın karşı karşıya geleceği gösterilmişti. Bir sonraki sayıda Yenilmezler’in üssüne gizlice giren ekip büyük bir tehlikenin kapılarını açıyor.

Sayının tam olarak ne zaman yayınlanacağı kesin olmamakla birlikte 2022 yılının yazında çıkacağı biliniyor.

6. Iron Fist

Iron Fist

Netflix dizisinden sonra ünü iyice artan Iron Fist, 2022 yılında yeni bir kahraman ile çizgi romanlarda yer alacak. Alyssa Wong tarafından yazılacak ve Michael YG tarafından çizilecek kahraman Iron Fist macerasını yeni bir noktaya taşıyacak. Marvel tarafından kahramanın kim olacağına dair resmi bir açıklama yapılmasa da yeni Iron Fist’in Lin Lie olacağı düşünülüyor. Lin Lie aynı zamanda son zamanda dikkat çeken Shang-Chi’nin de öğretmeni olmasıyla dikkat çekiyor. Dolayısıyla Danny Rand’ın mirasının yeni seride nasıl işleneceği merak konusu

Iron Fist çizgi romanının 16 Şubat 2022 tarihinde çıkması bekleniyor.

Marvel evreni 2022 yılında büyümeye devam edecek. Heyecan verici maceralara çıkacak yeni kahramanların öykülerini hep birlikte takip edeceğiz.

Sizin bu yılda merakla beklediğiniz çizgi romanlar hangileri? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşın.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çin, Ay Yüzeyinin Altında Su Buldu

Çin, Ay Yüzeyinin Altında Su Tespit Etti: Yerinde Yapılan İlk Keşif Tarihe Geçti

Yüzyılın Skandalı - Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez’in Gazete Yazıları “Yüzyılın Skandalı”nda Bir Araya Geliyor