in ,

2022 Yılında Okuma Listenizde Olması Gereken Kitaplar

2022 yılında okuma listenizde yer alması gereken bazı kitaplar sizlerle. İşte her ilgi alanına ve zevke hitap edebilecek 11 eser!

2022 Yılında Okuma Listenizde Olması Gereken Kitaplar
- Reklam -
- Reklam -

2021’in sona ermesiyle birlikte pek çok okur, 2022 yılı için okuma listelerini hazırlamaya başladı. Biz de tamadres.com olarak kitap kurtlarına ilham olacak 2022’de okunması gereken kitaplar listesi hazırladık. Bu listede, yıllar geçse de değerini kaybetmeyen klasiklere, keşfedilmeyi bekleyen eserlere ve 2021 yılının son aylarında çıkmış kitaplara yer verdik.

İşte her ilgi alanına ve zevke hitap edebilecek birbirinden farklı eserlerin olduğu 2022 kitap önerileri listesi.

İşte 2022 Yılında Okuma Listesinde Yer Alması Gereken 11 Kitap

1. Kurtlarla Koşan Kadınlar – Clarissa P. Estes

Kurtlarla Koşan Kadınlar – Clarissa P. Estes

- Reklam -

Özellikle son zamanlarda en çok konuşulan eserlerden biri olan Kurtlarla Koşan Kadınlar, kadınların iç seslerine dönmeleri gerektiğini konu alıyor. Kadınlar ve kurtların benzer yönlerini aktaran kitapta duygularıyla hareket eden kadınlar, farklı kültürlerin masallarıyla anlatılıyor.

2. Taksiii – Ayşe Kulin

Taksiii – Ayşe Kulin

Usta edebiyatçı Ayşe Kulin’in son çıkan kitabı Taksiii, 2021 yılının sonlarına doğru raflardaki yerini aldı. Taksiii kitabının konusu, Ayşe Kulin’in 1990’lı yıllardan günümüze kadar taksicilerle ve taksilerde yaşadığı maceralardır. Sizi bazen güldürecek, bazen hayrete düşürecek ve bazen de şaşırtacak hikayelerin yer aldığı Taksiii kitabı da 2022 okuma listenizde yer almalıdır.

3. Veba – Albert Camus

Veba – Albert Camus

Yazgıya karşı mücadelenin anlatıldığı Veba kitabında, Oran halkının tahmin edilemeyecek boyutlara ulaşan veba salgınına çözümler araması konu alınmıştır. Giderek umutsuzluk duygusunun esir olduğu Oran halkında salgından kurtulmak için büyük mücadeleler veren emektarlar da bulunuyor. Veba kitabına konu alan veba aslında yoksulluğu, acıyı, zulmü ve haksızlığı da temsil ediyor.

4. Elveda Aşk – Sinan Akyüz

Elveda Aşk – Sinan Akyüz

2021 yılının sonlarına doğru raflardaki yerini alan Elveda Aşk kitabı, yayımlanır yayımlanmaz büyük bir ilgiyle karşılandı. Elveda Aşk, Sinan Akyüz’ün tüm kitapları gibi okuru derinden etkilemeyi başarıyor. Bunun nedeni hem yazarın ustalığı hem de Elveda Aşk kitabının gerçek hayattan uyarlanmış hikâyesidir. Sinan Akyüz yeni kitabında, arkalarında gözü yaşlı aileleri ve yüreklerinde sevdikleriyle askere giden İstanbul Sultanisi talebelerini ve Çanakkale Savaşı’nı anlatıyor.

5. Otomatik Portakal – Anthony Burgess

Otomatik Portakal – Anthony Burgess

2022’de okunması gereken kitaplara distopik bir eserle devam ediyoruz. Şiddete eğilim gösteren bir grup gencin lideri Alex, modern toplumu çok sert dille ve şiddete başvurarak eleştirir. Tümör teşhisi konulan Anthony Burgess, bir yıllık ömrünün kaldığını öğrendiğinde Otomatik Portakal kitabını kaleme almıştır.

6. Seyir – Piraye

Seyir – Piraye

2021’in en çok okunan kitaplarından biri olan Seyir’i henüz okumadıysanız 2022 okuma listenize dahil edebilirsiniz. 2019 yılında yayımlanmasıyla birlikte pek çok okura ulaşarak çok satan listesindeki yerini koruyan Seyir kitabı, bir dönüşüm romanıdır. Seyir kitabını okuyarak bir kadın karakter üzerinden dönüşüm yolculuğuna çıkabilirsiniz. Kendini değersiz hisseden ve bu değersizlik düşüncesinde kurtulamayan kadınların romanı Seyir, Mina’nın altüst olmuş hayatını nasıl iyileştirdiğini konu alıyor.

- Reklam -

7. Fahrenheit 451 – Ray Bradbury

Fahrenheit 451 – Ray Bradbury

Baskıcı bir gelecek toplumunu konu alan Fahrenheit 451 kitabı, itfaiyecilerin kitapları yaktığı ve kitap okuyup düşünen kişilerin yok edildiği gelecekte geçiyor. “Umarım gelecek böyle değildir,” dedirten Fahrenheit 451 kitabını kitap okumanın yasak olmadığı 2022 yılında rahatlıkla okuyabilirsiniz.

8. Fink – Murat Menteş

fink murat menteş

Murat Menteş’in yeni çıkan kitabı Fink, raflardaki yerini almasıyla birlikte en çok okunan kitaplar arasına da hızlı bir şekilde giriş yapmıştır. Çağdaş edebiyatın en sevilen yazarlarından biri olan Murat Menteş, Fink kitabında bir top modelin hikâyesini konu alıyor. Göksenin Yıldırım’ın ilginç ama gerçek hayat hikâyesini bir de Murat Menteş’ten dinlemeye ne dersiniz?

9. Hepberaber – Ece Temelkuran

Hepberaber – Ece Temelkuran

Yayımlanmasıyla birlikte çok satan kitaplar arasına giren Hepberaber kitabı, her şeye rağmen insana inananlar, hemen ve şimdi için kaleme alınmıştır. Ece Temelkuran’ın Hepberaber kitabı, daha önce dört dile çevrilmiştir. İnsan olmanın ve olabilmenin inceliklerini Hepberaber kitabında bulabilirsiniz. Gelecekteki daha iyi günleri beklemek ya da geçmiş için pişmanlık yaşamak yerine şimdi için umut edenlerin kitabıdır.

10. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

Çok okuyan, çok gezen, çok kültür bilen ve bu kültürlerin içinde yaşayan, çok yemek tadan İlber Ortaylı’dan hayat rehberi. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? kitabında İlber Ortaylı’nın dil öğrenmeden dinlenilecek müziklere, gezilecek yerlerden okunması gereken kitaplara kadar pek çok önerisini bulabilirsiniz.

11. Dönüşüm – Franz Kafka

Dönüşüm – Franz Kafka

Modern dünya edebiyatının en sevilen eserlerinden Dönüşüm, Franz Kafka’nın başyapıtıdır. Okunması tavsiye edilen klasik kitaplar arasında yer alan Dönüşüm kitabında kapitalist düzen eleştirilmektedir. Kitabın kahramanı Gregor Samsa’nın bir böceğe dönüştüğü Dönüşüm romanı, sıra dışı konusu ve yazarın soğukkanlı üslubuyla sizi içine çekecektir.

Peki ya sizler bu kitaplar arasında hangilerini okudunuz? Tekrar okumayı düşündükleriniz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu bir advertorial içeriktir.

Konuk Yazar

Siz de Kayıp Rıhtım'da konuk yazar olabilirsiniz!

İletişim: [email protected]

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _Ged _Ged dedi ki:

    Kime deseniz böyle okuması listesi çıkarır. Google’a yazın okunması gereken kitaplar diye, üç aşağı beş yukarı hepsi aynı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fantastic Four: Reckoning War Alpha #1

Fantastic Four: Reckoning War Alpha ile İlk Savaş Geri Dönüyor

Ozark 4. Sezon 1. Kısım Fragman

Ozark 4. Sezon 1. Kısım için İlk Fragman Yayınlandı