in ,

Kayıp Rıhtım İnceliyor – “Kırılgan Şeyler”

Kayıp Rıhtım İnceliyor video serimize fantastik edebiyatın rockstarı Neil Gaiman‘ın öykü kitabı ile devam ediyoruz: “Kırılgan Şeyler“

kayip rihtim inceliyor kirilgan seyler
- Reklam -
- Reklam -

Sandman” çizgi romanları; “Yokyer” ya da “Amerikan Tanrıları“… Fantastik edebiyatın içinden geçen çoğu okur Neil Gaiman ile bir şekilde tanışmıştır. İşte romanları ve çizgi romanlarına aşina olduğumuz bu önemli ismin öykü ve şiir diyarında neler yaptığının resmi “Kırılgan Şeyler”.
Yokyer, Amerikan Tanrıları ve Anansi Çocukları gibi romanlara imza atan Neil Gaiman, Kırılgan Şeyler’de bu kez öykü ve şiirleriyle çıkıyor karşımıza. 2007’de Locus ödülünü kazanan bu derlemede, “Zümrüt Dosya”, “Kapanış Saati”, “Güneş Kuşu” ve “Koltuğa Ekim Oturduğunda” gibi tek başlarına ödüllendirilmiş öykülerle birlikte bir Amerikan Tanrıları öyküsü olan “Vadinin Hükümdarı” da yer alıyor. A. C. Doyle’dan Lovecraft’a, Ray Bradbury’den C. S. Lewis’e kadar uzanan bir çağrışım zincirinin görüldüğü bu metinlerde Gaiman, edebiyatın büyülü, fantastik ama hassas gerçekliğine yakından bakmaya davet ediyor bizi. Öykülerin, tıpkı hayallerimiz ve kalplerimiz gibi kırılgan şeyler olduklarını hatırlatıyor, özellikle de kâbuslardan ve gölgelerden doğan öykülerin…
Çekimlerini Özgen Berkol Bilimkurgu Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiğimiz video incelememizde, Hazal “Fırtınakıran” Çamur bizlere Kırılgan Şeyleri anlattı.

YouTube video

Yeni videolarımızdan daha hızlı haberdar olabilmek için Youtube kanalımızı takip etmeyi unutmayın. İyi seyirler!

- Reklam -
- Reklam -

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

he man

DreamWorks’ten He-Man Parodisi

Gökdelen - J.G. Ballard

Gökdelen: Bir Modern Dünya Alegorisi