in ,

Kayıp Rıhtım İnceliyor – “Pusova”

Kayıp Rıhtım İnceliyor videolarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sıra Galip Dursun’un ses getiren kitabı Pusova’da.

inceleme pusova
- Reklam -
- Reklam -

Galip Dursun‘u bugüne dek hep Gölge, Kan Güncesi gibi dijital mecralarda ve Anadolu Korku Öyküleri adlı derlemede yer alan kısa hikâyeleriyle tanımıştık. Ve bir de Gerisi Hikâye adlı çevirimiçi radyo programıyla elbette.

Buna rağmen kendi adını taşıyan bir kitabı yoktu. Ona da geçtiğimiz aylarda İthaki Yayınları aracılığıyla yayınladığı Pusova ile son verdi. Üstelik tam da kendisinden beklenildiği gibi, hayli olumlu yorumlar aldı. Bizler de bu incelememizde kendisine yer verdik.

- Reklam -

Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:
Anadolu Korku Öyküleri derlemelerinden ve sadık bir takipçi kitlesine sahip olan Gerisi Hikaye başlıklı çevrimiçi radyo programından tanıdığımız Galip Dursun, Pusova’daki öyküleriyle medeniyet artıklarının, kıyametten kalma varoşların, intikam meleklerinin, şehirli ve taşralı dehşetlerin hesabını tutuyor.

- Reklam -

Yeraltı ile korkunun, bilimkurgu ile şehir fantazyasının sürekli temas halinde olduğu bu öyküler, hem yakın ve tanıdık hem de uzak ve bilinmeyen bir kuşağa, alacakaranlık kuşağına davet ediyor bizi; Pusova’ya göz ucuyla bakmak, modern dünyanın düğümünü bozmak için…
Çekimlerini Özgen Berkol Bilimkurgu Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiğimiz video incelememizde Hazal “Fırtınakıran” Çamur bizlere Pusova’ yı anlattı.

YouTube video

Kayıp Rıhtım Youtube kanalımıza abone olarak videolarımızdan ilk siz haberdar olabilirsiniz. İyi seyirler!

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tbd yarisma 2016

2016 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması Başladı

yeni Hey Arnold! filmi

Yeni “Hey Arnold!” Filmi Adım Adım Geliyor!