Ünlü kuklacı ve film yapımcısı Jim Henson’un 1982 yapımı The Dark Crystal’ın öncesini konu alan yeni Netflix dizisi The Dark Crystal: Age of Resistance’tan yeni bir fragman geldi.
Fantastik klasiğin öncesini anlatan bu devam filminde, korkunç bir sırrı keşfeden üç genç Gelfling, acımasız İmparator’a karşı bir isyanın fitilini ateşliyor. Oldukça etkileyici görselliğe sahip olan yapım dünyayı kurtarmak için zorlu bir yolculuğa atılan Gelfling kahramanlarını konu ediniyor.
Jeffrey Addiss ve Will Matthews’ın yarattığı dizinin seslendirme kadrosunda Taron Egerton, Anya Taylor-Joy, Nathalie Emmanuel, Caitriona Balfe, Helena Bonham Carter, Andy Samberg, Alicia Vikander, Harris Dickinson, Toby Jones, Natalie Dormer ve Mark Hamill gibi ünlü isimler yer alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Louis Leterrier bulunuyor.
The Dark Crystal: Age of Resistance dizisinin 10 bölümden oluşan ilk sezonu 30 Ağustos 2019’da geliyor.
Fragmana hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:
Fragman için hazırlanan tanıtım metni de şu şekilde:
Direniş ateşi yansın! Karanlığın içinde umudu bulmak, Thra’yı kurtarmak ve kaderlerini anlamak için çıktıkları destansı yolculukta Deet, Rian ve Brea’ya eşlik edin. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Jim Henson Company ve vizyoner yönetmen Louis Leterrier imzalı Netflix Orijinal Dizisi Siyah Kristal: Direniş Çağı, 30 Ağustos’ta yayında.
San Diego Comic-Con esnasında kamera arkası görüntüleri de yayımlanan ve üzerine oldukça uğraşılmış gibi görünen bu diziden sizlerin beklentisi nedir? 82 yapımı filmi izlemiş miydiniz?
Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.
Fragmanlarından anladığım kadarıyla, filmde sadece bahsi geçmiş (büyük savaş, kehanet) ya da olay örgüsü gereği öne çıkartılmamış (ömrü uzatan iksir) bazı şeyler dizinin odağında olacak. Film, her şeyin sonuca bağlandığı bir hikâyeye sahipti. Diziyse her şeyin başladığı bir zaman diliminde geçiyor. Yani, dizinin adındaki “Direniş Çağı” sloganına aldanılmasın. Bu kronolojiye göre, 1982 tarihli film Star Wars Episode VI’e, dizininse ya Episode II’ya ya Episode III’ye ya da ikisinin arasında bir yapıya tekabül etmesi gerek.
Filmde, kuklaların tasarımlarına yansıyan karakteristik dışa vurumlar etkileyiciydi. Örneğin, bir karakter sinsi/üç kağıtçı biriyse yüzünden ve ses tonundan bu hemen anlaşılıyordu. Hiķayedeki konumlarına ve o anki durumlarına göre kuklalara rol yaptırılmıştı. Umarım aynı teknik başarı dizide de sürdürülür.
Son olarak, filmdeki hayvanlar bile kuklaydı. Olayların gerçekten bambaşka bir dünyada geçtiğini hissettirmek için çok uğraşılmıştı. Dizide gerektiği kadarınca CGI kullanılmış olabilir. Yine de 1982’de kuklalar ve mekanik efektler aracılığıyla yapılan işi düşününce dizi fragmanındaki CGI sahneler atmosferik büyüyü birazcık bozuyormuş gibi geldi. Eh, her şeyi mekanik efektlerle yapamazlar. Hem ayrıca tekniğini bulup yapmaya niyetlenseler bile yapım maliyeti ve süresi artar. Neyse, ben yine teknik imkânlara saplanıp kaldım🤷🏻♂️
Tee eskiden de sanki izlemişim gibi hatırlıyorum ve o zaman da kuklalar olduğu için hoşuma gitmemişti.
Fragman iyi gibi duruyor ama, çoğu zaman yapılan “film veya dizi içerisinde geçen ve sadece bir kaç saniye süren tüm iyi sahneleri fragmanda topla, seyirciyi çek kendine, parayı topla, sonrası önemli değil” mantığıyla yapılmamıştır umarım ^^’