Menu
in ,

“Manor Lords” Oyunundan Rekor Açılış: “Civilization 6” ve “Cities: Skylines”ı Geride Bıraktı

Manor Lords oyunu erken erişime açıldı. Steam’in son dönemlerde en çok istek listesine eklenen yapımı, yeni bir rekora imza attı.

Manor Lords oyuncularla buluşmaya başladı. Bağımsız oyun stüdyosu Slavic Magic tarafından geliştirilen şehir kurma ve strateji oyunu; Civilization 6 ve Cities: Skylines gibi alanının popüler yapımlarını geride bırakmayı başardı.

Dijital oyun mağazası Steam’de yaklaşık 3 milyon kişinin istek listesinde bulunan ortaçağ temalı şehir kurma ve strateji oyunu Manor Lords 26 Nisan 2024 tarihinde erken erişime açıldı.

Erken erişim öncesi büyük bir beklenti yaratmayı başaran oyun; çıkışında da kendisinden söz ettirmeyi başardı. İlk gününde 1 milyonu aşkın satış gerçekleştiren yapım, Steam’deki değerlendirmeleri de “Çok Olumlu” seviyesinde tutmayı bildi.

- Reklam -

“Manor Lords” Oyunundan Satış ve Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru

Oyunun yayıncılığını üstlenen Hooded Horse, ilk gün verilerini paylaştığı X (eski Twitter) gönderisinde 1 milyon satışla beraber, eş zamanlı 170 bin kişinin Steam üzerinden oyunu oynadığını da belirtti. Bu veri, bir şehir kurma oyunu için şimdiye kadarki en yüksek açılış oranı olarak kayıtlara geçti.

Demosu 2022 yılında yayınlanan Manor Lords, o tarihten beri birçok oyuncunun ilgisini üzerinde toplamayı başarmıştı. İlk gününde Counter-Strike 2, Dote 2, Pubg gibi anlık oyuncu sayısında daima ilk sıralarda yer alan oyunları da aşan yapım; şimdilerde ise beşinci sırada yer alıyor.

Steam Charts’a göre Cities Skylines serisi zirvesini 75.000 eşzamanlı oyuncuyla yapmıştı. Civilization 6 için ise eşzamanlı oyuncu rekoru 162.000’deydi.

Detaylı Bir Ortaçağ Şehir Kurma Oyunu: “Manor Lords”

Oyunculara oldukça detaylı bir ortaçağ şehir kurma simülasyonu deneyimi yaşatmayı hedefleyen Manor Lords, bir yandan da mekanikleri ve gerçekçi grafikleriyle de övgü topluyor. Gerçek zamanlı çatışma mekaniklerine sahip olan oyun; kaynak yönetimi, silah çeşitliliği ve geniş strateji imkânlarıyla adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Oyunun dikkat çeken bir diğer detayı ise yapımın Greg Styczeń adlı bir oyun geliştiricinin “solo projesi” olması.

Manor Lords Fiyatı

Manor Lords Steam ve Gog’da açılışa özel 14,99 dolardan satışa sunuldu. Oyun Epic Games’te ise 749,25 TL’den satışa açıldı.

Bununla birlikte oyun yayınlandığı gibi Games Pass’e de eklenmiş durumda.

Henüz erken erişim aşamasında olan yapım hakkında sizin ilk izlenimleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version