Menu
in , ,

Omerta – Mario Puzo | Haftanın Kitabı #320

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta “Baba” romanıyla akıllara kazınan Amerikalı yazar Mario Puzo’nun Suskunluk Yasası’nı ele aldığı eseri “Omerta” var.

Omerta | Künye

Yazar: Mario Puzo
Çeviri: Zeynep Umuroğlu Çetinol
Yayınevi: E Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Çıkış Tarhi: Eylül 2022

Omerta – Mario Puzo | Arka Kapak Tanıtımı

- Reklam -

Suskunluk Yasası yani Omerta Mario Puzo’nun Baba romanıyla kapısını araladığı Sicilya kökenli mafya dünyasının kendine has ahlak anlayışının temeli, organizasyonun kalbine ulaşmayı engelleyen çok katmanlı ve sıkı yapının gerektiğinde kanla yoğurulan harcıdır.

Onu gerçek bir Sicilya mafyözü olarak yetiştiren Don Aprile’nin öldürülmesi sonrasında Puzo’nun sıra dışı karakteri Astorre Viola farklı amaçlarla ailesinin bankalarını ele geçirmek isteyen FBI’a, New York mafyasına ve Kolombiya uyuşturucu karteline karşı bir strateji savaşı başlatıyor…

Mario Puzo Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Mario Puzo (1920-1999), İtalyan-Amerikalı yazar ve senarist, organize suç ve mafya ailelerini edebi eserlere taşıma konusundaki öncü çalışmalarıyla tanınır. En ünlü eseri, 1969’da yazdığı ve 1972’de Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanan Baba (The Godfather) romanıdır.

Puzo, 15 Ekim 1920’de New York’ta İtalyan göçmen bir ailede doğdu. Gençliğinde mafya kültürü ve organizasyonu hakkında bilgi edinmek için araştırmalar yaptı ve bu bilgiler eserlerine ilham kaynağı oldu. 1950’lerde birçok kısa öykü ve roman yazdı ancak ticari anlamda büyük bir başarı elde edemedi. 1969’da Baba romanıyla büyük üne kavuştu. Roman, organize suç dünyasını ve Corleone mafya ailesinin hikâyesini anlatan sürükleyici bir anlatıydı.

Baba romanı, 25 dile çevrildi ve 20 milyondan fazla sattı. Puzo, romanın senaryosunu da yazarak filmde de önemli bir rol oynadı. Filmi, 1972’de En İyi Film de dahil olmak üzere üç Akademi Ödülü kazandı. Yapım, tüm zamanların en önemli filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Puzo, Baba’dan sonra Godfather serisinin devam filmlerinin senaryolarını da yazdı. Yazarlığının yanı sıra bazı filmlere danışmanlık da yaptı. 2 Temmuz 1999’da New York’ta hayatını kaybetti.

Omerta kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.


* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Yorum Yap

Exit mobile version