Menu
in ,

Kutsal Topaloğlu’ndan Mitolojiyle Tarihi Buluşturan Bir Polisiye Roman: “Sinoplu Marcion’un Kayıp İncili”

Kutsal Topaloğlu’nun kaleme aldığı “Sinoplu Marcion’un Kayıp İncili” kitabı, okuru Anadolu coğrafyasında geçen tarihi ve mitolojik bir polisiye maceraya davet ediyor. | Ön Okuma

Kutsal Topaloğlu’ndan ikinci romanı Sinoplu Marcion’un Kayıp İncili, Bilgi Yayınevi etiketiyle okurların beğenisine sunuldu.

2018 yılında yayımlanan Tanrının Temsilcileri isimli ilk kitabıyla adından söz ettiren Kutsal Topaloğlu, edebiyat macerasına yeni eseri Sinoplu Marcion’un Kayıp İncili ile devam ediyor.

1968 yılında Adana’da doğan Kutsal Topaloğlu, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Avukat, savcı ve hukuk danışmanı olarak çalışan Topaloğlu, 2010’da emekli olarak dinler tarihi, mitoloji ve edebiyat alanlarında üretime başladı.

- Reklam -

Topaloğlu’nun ilk kitabı Tanrı’nın Temsilcileri 2018’de yayımlandı. Gizem ve macera türündeki kitap; çift başlı kartal, hayat ağacı gibi sembollerin izini sürmüş ve edebiyatla mitolojiyi aynı çatı altında buluşturmuştu.

Yazarın ikinci romanı Sinoplu Marcion’un Kayıp İncili ise kayıp Roma İmparatorluğu ve Kilise tarafından yasaklanan Marcion İncili’nin peşinde geçen bir macerayı anlatıyor. Kitap; Türk mitolojisi, Hristiyanlığın Anadolu’daki kökenleri, dinler tarihi, Şamanizm, MİT ve tarihi eser kaçakçıları gibi birçok unsuru aynı sayfalar arasında bir araya getiriyor. Kitap, Hristiyanlık inancını temelden sarsacak yasaklı el yazmalarını bulmak için verilen polisiye temalı bir serüveni ele alıyor.

Eserden tadımlık bir ÖN OKUMA için buraya tıklayabilirsiniz.

Sinoplu Marcion’un Kayıp İncili – Kutsal Topaloğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Dünyanın ilk İncili olarak bilinen, Roma İmparatorluğu ve Kilise tarafından yasaklanan Marcion İncili, Anadolu topraklarında yaklaşık iki bin yıldır kayıptır.

Bir Hristiyan Ortodoks Türk’ü olan kahramanımız Nikos, yıllar önce öldürülmüş dedesinin izini sürerken yolu Marcion İncili ile kesişir ve ölüm pahasına girdiği tehlikeli arayış, İstanbul’un kalabalık sokaklarından Kapadokya’nın yeraltı şehirlerine uzanan soluk soluğa bir maceraya dönüşür. Bu yolculuk aynı zamanda Nikos’un kendi ’ben’ini bulacağı bir aydınlanma yolculuğudur.

Türk mitolojisi, Hristiyanlığın Anadolu’daki kökenleri, dinler tarihi, Şamanizm gibi konuları polis, MİT elemanları ve tarihi eser kaçakçılarının ölümcül kovalamacası ile harmanlayan sürükleyici bir polisiye roman.

Ve hâlâ yanıt bekleyen soru: Sinoplu Marcion tarafından yazılan dünyanın bu ilk incili şimdi nerede, hangi devlet veya kurumun çok gizli kasasında saklı?

Toplamda 464 sayfadan oluşan eser, 2024’ün ilk haftalarında okurların beğenisine sunuldu. Editörlüğünü Merve Gülşah Akgün’ün üstlendiği romanın kapak tasarımı ise Yusuf Efe Temiztürk’e ait.

Kutsal Topaloğlu’nun Sinoplu Marcion’un Kayıp İncili eseri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google HaberlerFacebookX ve Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version