Menu
in

Arılar, Nesli Tükenmekte Olan Penguenleri Öldürdü

Arılar, nesli tükenme tehlikesi altında olan bir penguen türünün 63 üyesini öldürdü. Güney Afrika sahilleri, sıra dışı bir olaya ev sahipliği yapıyor.

Arılar, nesli tükenmekte olan penguenleri öldürdü. Güney Afrika’da bulunan Simmon’s Town sahili ürpertici bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Nesilleri tehlike altında olan 63 penguen, plajda ölü olarak bulundu. Konu hakkında yürütülen incelemeler ise bu hayvanların ölüm sebebinin bal arıları olduğunu ortaya koydu.

Güney Afrika Kıyı Kuşları Vakfı (Sanccob) imzası ile yayınlanan açıklamaya göre, nesli tükenme tehlikesi altında olan bir penguen türünün 63 üyesi, bir plajda bal arıları tarafından öldürülmüş olarak bulundu.

Veteriner Davidt Robets tüyler ürperten olayı, “Penguenler, arılar tarafından öldürülünceye kadar ısırılmışlar,” ifadesiyle aktarıyor.

- Reklam -

Penguenler, başkent Cape Town’dan yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Western Cape bölgesindeki Simmon’s Town’daki bir plajda üzerlerinde arı iğneleriyle birlikte ölü bulundu. Arı sokmaları hayvanların vücutlarında ve gözlerinin çevresinden anlaşılırken, sahilde ayrıca çok sayıda arının da ölü olarak tespit edildiği aktarılıyor.

Bu sıra dışı olay için uzmanlar penguenlerin ölüm sebebinin derinlerine indi ve başka bir hastalık ya da zehirli maddenin ölüm nedeni olup olmayacağına dair araştırmalarda bulundular. Penguen bedenlerinde arı saldırısı dışında herhangi fiziksel yaralanma yer almadığı öğrenildi.

Arılar, Nesilleri Tehdit Altındaki Penguen Türünden 63 Üyeyi Öldürdü

Veteriner Robets, durumu bir “arı saldırısı” olarak değerlendirirken olayı “nadir ve sıra dışı” şeklinde tanımlandı. Roberts ayrıca milli park statüsünde kabul edilen bu bölgenin, esasında arıların ekosisteminin bir parçası olduğunun da altını çizmekten geri durmadı.

Arıların bu davranışlarının nedeni henüz aydınlatılabilmiş değil. Ancak uzmanlar azalan besin kaynakları ve artış eğrisini sürdüren hastalıklar nedeniyle arıların kendilerini tehdit altında hissederek böyle bir eyleme imza atmış olabileceklerini işaret ediyorlar.

Güney Afrika, türü yok olma tehlikesi altında olan penguenlere ev sahipliği yapıyor. Afrika penguenleri olarak anılan bu tür ciddi bir tehdit altında. 2019 yılında Güney Afrika ve komşusu Namibya başta olmak üzere dünya üzerinde bu türden yalnızca 13 bin çift kaldığı kaydedilmişti.

Güney Afrika Ulusal Parkları yaptığı açıklamada habere konu olan penguenlerin yuvalarını dikkatle izleyeceklerini ve yavruların korunması için özel çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

Siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BirGün Gazetesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version