Menu
in

Harvard Profesörü Uzaylıların Varlığını Kanıtlamak için Pasifik Okyanusu’nun Derinliklerine Keşif Gezisi Düzenliyor

Uzaylıları kanıtlamak için Pasifik Okyanusu’nun derinliklerinde ipucu arayacağını duyuran astrofizik profesörü Avi Loeb, keşif gezisi için bağış bekliyor.

Uzaylıları kanıtlamak için Pasifik Okyanusu’nun derinliklerine inecek Harvard profesörü, çalışması için kaynak arıyor. Astrofizikçi Avi Loeb ve ekibinin, iddialarını kanıtlamaları için 1 milyon dolardan fazla paraya ihtiyaçları var.

Harvard Üniversitesi’nden Profesör Avi Loeb, 2014 yılında Pasifik Okyanusu’na düşen bir meteorun, uzaylılardan işaretler taşıdığına inanıyor. Hardvard’da Astronomi Bölümü’nde uzun süre bölüm başkanı olarak hizmet etmiş Leob, Pasifik’e düşen bu cismin uzaylı teknolojisi ya da benzeri şimdiye dek görülmemiş maddi bir güce sahip olduğu görüşünde.

Cismi fiziksel olarak incelemeden bu görüşü kanıtlamak ise şimdilik mümkün değil. Dolayısıyla Loeb, bu gizemi aydınlatacak keşif gezisi için finansmana ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

- Reklam -

“Bu, insanların başka bir yıldızdan gelen bir cisme ilk defa ellerini koyması olacak.”

Veriler, bahsi geçen cismin yıldızlararası bir kökene sahip olduğunu doğruluyor. ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 8 sene önce Papua Yeni Gine açıklarına düştüğü onaylanan göktaşının peşine düşen Leob; konuya dair bir makale de kaleme almıştı.

Avi Loeb

Füze uyarı sisteminin tespit ettiği göktaşlarını inceleyen Leob, bunlardan herhangi birisinin Güneş Sistemi’nin dışından gelip gelmediğini araştırdıklarını kaydetti.

Uzaylıları Kanıtlamak için Uzun Zamandır Çalışıyorlardı

Loeb ve öğrencisi Amir Siraj, yaptıkları araştırmada meteorlardan bir tanesinin hızına ve atmosfere girişte cismin ne kadarının yandığına bakarak; bu parçanın demirden daha sert bir malzemeden yapılmış olması gerektiğine kanaat getirdi.

Leob bu cismin hem bileşen hem de hız açısından Güneş’in yakınındaki yıldızlardan gelmediğini ifade ederken araştırmalarını ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle paylaşılan sınırlı verilerden yararlanarak gerçekleştiriyordu.

Leob, öğrencisiyle doğru olduğuna inandığı gelişmeleri ortaya koyduktan üç yıl sonra, ABD Uzay Komutanlığı, bu meteorun Güneş Sistemi’nin dışından geldiğini onaylayan bir mektup yayınladı.

Pasifik Okyanusu Mıknatıslı Bir Gemiyle Araştırılacak

Bulgularını doğrulayan yeni kanıtlardan ilham alan Loeb, harekete geçmeye ve okyanusun derinliklerindeki cismi bulmaya karar verdi. Pasifik Okyanusu’nun uçsuz bucaksız boyutu düşünüldüğünde, aşılması güç zorluklarla dolu bu adım için Loeb şu ifadeleri kullanıyor:

“Bu kelimenin tam anlamıyla bir balık avı gezisi. Yapılabileceğimiz şey temel olarak bu meteorun yörüngesini alıp okyanusun yüzeyine doğru bir tahminde bulunmak.”

Okyanus tabanını kaplayacak bir mıknatıs yapmayı planladıklarını açıklayan Loeb görevlerini şöyle tanımlıyor:

“10 kilometre büyüklüğündeki bölgede adeta çim biçer gibi ileri ve geri gideceğiz. Mıknatısın kendisine çektiği tüm parçaları sonrasında labaratuvarda inceleyeceğiz.”

Şimdiye dek yarım milyon dolar toplayan Loeb, bu görev için bir milyon dolardan fazlasına ihtiyacı olduğunu kaydediyor.

“Bir defa başka bir yerde üretilmiş teknolojik bir nesne bulduğumuzu anladığımda, başka birisinden onay istemem. Twitter’da beğenilere ihtiyacım yok. Sadece ne olduğunu bilmek istiyorum.”

Siz bu görev hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Nbc Boston

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version