Menu
in

Ed Brubaker’ın Ünlü Daredevil Serisi Şimdi Türkçe

Ed Brubaker’ın kaleme aldığı ve en çok sevilen Daredevil maceraları arasına adını yazdıran çizgi roman serisinin ilk cildi bizlerle.

Çizgi roman dünyasında ilk görücüye çıktığından beri çok sevilen ve büyük bir hayran kitlesi edinen Daredevil; bu sefer de Ed Brubaker’ın anlatımıyla Türkçe olarak dönüyor.

Stan Lee ile Bill Everett tarafından 1964’te yaratılan ve kelimenin tam anlamıyla gece gündüz adalet için savaşan kahramanımızın maceralarını daha önce Türkçede Brian Michael Bendis’in kaleminden okumuştuk. Daredevil’in Kingpin ve piyonlarıyla mücadelelerini anlatan başarılı ve ödül sahibi seriden sonra sıra Ed Brubaker’ın yazdığı Daredevil Cilt 1: Şeytanın İçi ve Dışı adlı hikayede.

Ed Brubaker özellikle Captain America: Winter Soldier ve Batman: Gülen Adam eserleriyle tanınsa da; kendisi hem Marvel ve DC’de hem de bağımsız çizgi roman evrenlerinde sayısız başarılı eser çıkarmış bir isim. Yazdığı hikayeler MCU’ya temel oluşturmakla kalmayıp çizgi roman dünyasında da bazı şeylerin değişmesini sağladı. Bu nedenle gözleri görmeyen fakat diğer duyuları çok daha gelişmiş olan Matt Murdock’un mahallesi Hell’s Kitchen için verdiği adalet savaşını onun anlatacak olması da oldukça heyecan verici.

- Reklam -
Kahramanımızın yeni macerasının tanıtım yazısıysa şöyle:

Herkesin takdirini kazanmış ödül sahibi yeni yaratıcı ekip Ed Brubaker ve Michael Lark’tan müthiş bir başlangıç!

Geçen birkaç yıl içerisinde Matt Murdock defalarca felaketin kıyısından dönmüştür. Bir kez daha sınırlarını zorlayan Matt kendisini nasıl kurtulacağını bilemediği bir belanın içerisinde bulunca dostum dedikleri onu birer birer terk ederken Hell’s Kitchen da parmaklarının arasından kayıp gitmeye başlar. Asıl soru başka çaresi kalmayan Daredevil’in hakkı olanı geri almak için ne kadar ileri gitmeyi göze alabileceğidir. Brian Michael Bendis ve Alex Maleev’in unutulmaz finalinden bayrağı devralan Brubaker ve Lark çizgi roman dünyasının en uzun soluklu efsanelerinden birine kendi izlerini de bırakabilmek için gece gündüz demeden emek harcamaya devam etmektedir. Fedakar DD fanlarının beklediklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklarından hiç şüpheleri olmasın.

Daredevil #82-87. sayıları toplanmıştır.
Daredevil Cilt 1: Şeytanın İçi ve Dışı, kahramanın daha önceki maceralarında olduğu gibi yine Arkabahçe Yayıncılık tarafından basıldı. Cildin çevirisi Cem Demirkan‘a ait, Cem Murat Yılmaz da katkıda bulunanlar arasında yer alıyor. Çizgi roman 8 Mayıs itibariyle çevrimiçi platformlardan ve kitapevlerinden temin edilebiliyor. İyi okumalar dileriz…

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Yorum Yap

Exit mobile version