Menu
in

Sevimli Hayalet Casper’ın Live-Action Dizisi Geliyor: Çalışmalar Başladı

Casper dizi oluyor. Sevimli hayaletin yeni maceraları, live-action formatında Peacock’a gelmeye hazırlanıyor.

Casper dizi oluyor. Sevimli Hayalet’in yeni live-action dizisi, Peacock kanalı için geliştirme aşamasında. Maceranın başında, yazar ve yapımcı olarak The Ghost Bride ile tanınan Kai Yu Wu yer alacak.

Sevimli Hayalet Casper karakteri 1940’ların başında kısa bölümlerden oluşan bir çizgi film serisi olarak izleyicilerin karşısına çıktı. Çizgi filmi yapılmadan önce bir çizgi roman karakteri olarak biliniyordu. 40’lı yıllardan itibaren Casper birçok farklı seriye sahip oldu. Bu seriler arasında Kanada kanalı YTV’de 2009-2012 yılları arasında yayınlanan Casper’s Scare School da yer alıyor. Ancak şimdi, ikonik karakter yeni bir uyarlamaya daha kavuşuyor.

Dizi, Casper’ın yetişkinliğe geçiş döneminde “canlı” olmanın ne demek olduğunu keşfettiği bir korku/macera yapımı olarak nitelendiriliyor. Hikâyeye göre, küçük bir yaşam yeri olan Eternal Falls’a yeni bir aile taşındığında Casper da kendini yüz yıldır gömülü bekleyen bir gizemin içinde buluyor.

- Reklam -

Projenin şu an için başında yer alan Kai Yu Wu, NBC’deki Hannibal, ABC’deki Deception ve The CW’deki The Flash yapımlarından tanınıyor. Son olarak Netflix’te yer alan The Ghost Bride filminin senaryosunu da kaleme aldı.

Dizisi Gelecek Olan Casper Karakteri Daha Önce Defalarca Sinemaya Uyarlandı

Yeni dizi projesi, Casper’ın ilk gerçek oyunculu macerası olmayacak. İlk live-action Casper uyarlaması 1995’te çıkmıştı. Filmde Casper’ı hayalet formunda Malachi Pearson seslendirirken insan formunda Devon Sawa canlandırıyordu. Kadrosunda Christina Ricci, Bill Pullman, Cathy Moriarty ve Eric Idle gibi isimler de yer almaktaydı. Film oldukça büyük bir başarıya da imza attı ve 55 milyon dolarlık çekim bütçesine karşılık dünya çapında 287 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmeyi başardı.

Söz konusu yapının ardından yine gerçek oyuncuların yer aldığı Casper: A Spirited Beginning ve Casper Meets Wendy filmleri de çıktı. Çizgi film olarak 2000 ve 2006 yıllarında sırasıyla Casper’s Haunted Christmas ve Casper’s Scare School yapımları, Sevimli Hayalet’in hayranları ile buluştu.

Şu an için tam adı açıklanmayan yeni dizi projesinin çekimlerinin ne zaman başlayacağı ve ne zaman yayınlanacağı gibi bilgiler henüz açıklanmış değil.

Sevimli Hayalet Casper’a yeni bir live-action uyarlaması gelmesi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Yorum Yap

Exit mobile version