Menu
in ,

Japon Korku Masallarını Konu Alan “Junji Ito Maniac” Animesi Başlıyor

Junji Ito Maniac animesi için geri sayım sona eriyor. Netflix ekranlarında yayınlanacak çizgi dizi, Japon korku masallarından bir derleme sunuyor.

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre animesi yakında izleyicilerle buluşuyor. Netflix ekranlarındaki yerini almaya hazırlanan animasyon serisi, Japon korku masallarına odaklanan bir antoloji olacak.

Korku dehası Junji Ito’nun yaklaşan animesi, izleyicilere tüyler ürpertici bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Bu seri, Ito’nun üretken işlerinden 20 farklı hikâyeyi uyarlayarak toplamda 13 bölüm olacak şekilde ilk kez ekrana taşıyacak.

Antolojide yer alan öykü adları ise şöyle: Dayanılmaz Labirent, Dondurma Otobüsü, İlüzyon Kütüphanesi, Garip Hikizuri Kardeşler: Seans, Zorbalık, Başsız Heykeller, Davetsiz Misafirler, Asılı Balonlar, Tavan Arasındaki Uzun Saç, 4 Duvarlı Oda, Tomie: Fotoğraf, Tombtown ve Kum Adamın Yaşadığı Yer.

- Reklam -

Junji Ito’nun hikâyeleri genellikle birçok farklı ve bilindik ögelerin yanı sıra vücut ve doğaüstü korku gibi bir veya daha fazla korku alt türünü de içeriyor. Örneğin “Dayanılmaz Labirent” adlı öykü, insanların kaçınılmaz olarak yok olana kadar meditasyon yaptıkları “ebedi meditasyon” denen bir şeye inanan bir grup dindar bağnazın yaşadığı bir yeraltı labirentini bulan iki arkadaşa odaklanıyor. “İllüzyon Kütüphanesi” ise bunun aksine, kişisel kitaplığının lanetli olduğuna ve kitapların ruhsal kişileştirmeler olarak önünde görünme yeteneğine sahip olduğuna inanan bir adamın etrafında dönüyor.

“Kum Adamın Yaşadığı Yer”, gerçeğe kaçmaya çalıştığını düşündüğü bir rüya versiyonu yüzünden uyumaktan korkan bir adamın etrafında dönüyor. “Asılı Balonlar”, ölmüş bir ünlünün başı kesik ruhunun kendilerine musallat olduğuna inanan bir kasabayı, “Tomie: Fotoğraf” ise lisesinin fotoğrafçılık kulübü üyeleri tarafından ürkütücü ve canavarca görünen resimleri nedeniyle taciz edilen genç bir kadını anlatıyor.

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre için geçen ay yayınlanan fragmana aşağıdan göz atabilirsiniz.

Junji Ito Maniac Fragmanı | İZLE

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

19 Ocak 2023’te Netflix kütüphanesindeki yerini alacak anime için kısa bir süre önce yeni bir afiş de paylaşıldı:

Higurashi no Naku Koro ni animesi ile tanınan Studio DEEN tarafından hazırlanan uyarlamanın yönetmenliğini Shinobu Tagashira üstleniyor. Junji Ito Collection’ı da yazmış olan Kaoru Sawada ise animenin senaryosunu kaleme alıyor. Yapımda birçok ünlü seslendirme sanatçısı da yer alıyor.

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre animesinin konusunu nasıl buldunuz? Yapımdan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version