Menu
in ,

Netflix’in Güney Kore Yapımı Bilimkurgu Gerilim Dizisi “The Silent Sea”den Fragman

The Silent Sea fragmanı yayınlandı. Netflix’in Güney Kore yapımı bilimkurgu dizisi, doğal kaynakların tükenmesiyle Dünya’nın yıkıma uğradığı 2075 yılında geçiyor.

The Silent Sea fragmanı paylaşıldı. Doğal kaynakların tükenmesiyle Dünya’nın yıkıma uğradığı 2075 yılında geçen Netflix Güney Kore yapımı bilimkurgu dizisi, Ay’daki terk edilmiş bir araştırma üssüne özel bir görevle gönderilen seçkin bir ekibin öyküsünü anlatıyor.

Özellikle son dönemde The Squid Game ve Hellbound gibi yapımlarla iyice popülerleşen Netflix’in Güney Kore dizilerine bir yenisi daha ekleniyor. Dijital yayın devi, aksiyon, korku ve fantastik yapımların arasına şimdi de bilimkurgu türünde bir yapım eklemeye hazırlanıyor.

Yönetmen Choi Hang-yong’un aynı adlı kısa filminden uyarlanan The Silent Sea, 2014 yılında 13. Mise-en-scène Kısa Film Festivali’nde büyük beğeni toplamıştı. Üzerinde 10 yılı aşkın bir süredir çalıştığı bu hikayeyi toparlayan yönetmen, şimdi de macerayı Netflix ortaklığında dizi formatında hayranları ile buluşturacak. Keşif öyküsünün yaratım sürecine katılan bir diğer isim ise Mother ile Kore Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri’nde ve Crush And Blush ile Blue Dragon Ödülleri’nde En İyi Senaryo dalında ödüller kazanan senarist Park Eun-kyo.

- Reklam -

Dizide yer alan oyuncular arasında Jung Woo-sung, Bae Doona, Gong Yoo, Lee Joon, Kim Sun-young, Lee Mu-saeng ve Lee Sung-wook gibi isimler yer alıyor. Bu isimler, özel bir görevde yer almak için yaşamlarını riske atan seçkin ekip üyelerini canlandıracaklar.

Dizinin oyuncuları arasında yer alan Jung Woo-sung, hikâyeyi okuduktan sonra yapımla ilgili şunları söyledi

“Hikâyenin ardındaki çarpıcı fikirlere bayıldım. Kore yapımı olmasıyla eşsiz bir nitelik taşıyan bir bilim kurgu dizisinin yaratılması sürecinde yer almayı hep istemişimdir.”

Takipçileri tarafından merakla beklenen yapım için ilk fragman kısa süre önce yayınlandı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

The Silent Sea Fragmanı | İZLE

Dizinin yayınlanan resmi özeti ise şu şekilde:

Noel Arifesi’nde aya gitmek üzere yola çıkacak The Silent Sea’nin posterinde Ay’a henüz ayak basmış astrobiyolog Song Jian (Bae Doona) görülüyor. Song Jian doğal kaynakların tükenmesiyle yıkıma uğrayan Dünya’yı kurtarmak için Ay’a gönderilen seçkin ekibin bir üyesi. İnsanlar için hâlâ keşfedilmemiş son derece gizemli bir yer olma özelliğini koruyan Ay’daki bu yalnız figür, hem bu keşif öyküsüne dair merakımızı uyandırıyor hem de “Bu terk edilmiş Kore araştırma üssünde neler oldu?” sorusu için zemin hazırlıyor. Dünya’yı kurtarmak için ipuçları arayan ekip üyeleri kendilerini uzayda ortaya çıkan gizemli zorlukların ve beklenmedik olayların içinde buluyor. Ekip üyelerinin kaderi pamuk ipliğine bağlıyken ekran karşısındaki izleyiciler heyecandan yerinde duramayacak.

Toplamda 8 bölümden oluşacak olan The Silent Sea, tüm bölümleri ile 24 Aralık 2021 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

The Silent Sea’nin konusunu sizler nasıl buldunuz? Güney Kore yapımları hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version