Menu
in ,

Stephen King ve Peter Straub’ın The Talisman’ı Dizi Oluyor: Projeyi Spielberg Yürütecek

Stephen King ve Peter Straub imzalı The Talisman romanı Netflix dizisi oluyor. Yapımın başında ise Steven Spielberg var.

Stephen King ve Peter Straub’ın 1984’te yayımlanan The Talisman (Tılsım) romanı Netflix dizisi olacak. Projenin başında Steven Spielberg ve Stranger Things genel yönetmenleri Duffer Kardeşler var.

Steven Spielberg romanın uyarlama haklarını, yayımlanmasından 2 sene önce, 1982’de süresiz olarak almış ve o günden beri de bir film olarak ekranlara getirmeye çalışmıştı. “Hikâyeyi sinema formatına dönüştürebilmek için boş yere didinerek geçen” yıllardan sonra nihayet emekler meyvesini veriyor fakat sinema değil, dizi formatında. Stephen King uyarlamalarına bir yenisi daha ekleniyor!

Spielberg projede uygulayıcı yapımcılık görevleri üstlenmesi için kendisinin filmlerinden ve King romanlarından etkilenen Stranger Things yazarları Duffer Kardeşleri de yanına aldı. Ayrıca Stranger Things’te senaristlik görevi üstlenen Curtis Gwinn dizinin yazımına eşlik edecek.

- Reklam -

Kitabın yazarlarından Peter Straub 1996’da bir röportajında efsanevi yönetmenin romana olan sevgisinden bahsetmişti:

“Spielberg kitaba daha yayımlanmadan aşık olmuştu ve Universal’ı film haklarını satın almak için ikna etti. King’le birlikte Universal ofisine gittik ve uzun bir toplantıya oturduk. Spielberg’in film için planları hikâyemize ne kadar hâkim olduğunu gösteriyordu.  Çok iyi bir film ortaya çıkartacağı planına da hemen katılmıştık. Sonra işin stüdyo tarafında sıkıntılar oldu ve proje rafa kalktı.”

The Talisman Dizisi Bütün Hikâyeyi Kapsamayacak

The Talisman, ülkemizdeki adıyla Tılsım romanı 12 yaşındaki Jack Sawyer’ın annesinin hayatını kurtarmak için ihtiyacı olan bir tılsımı bulmak uğruna çıktığı yolculuğu anlatıyor. Hikâye bir noktadan sonra sadece annesinin değil, tüm Dünya’nın kaderini kurtarma görevine dönüşüyor ve genç Sawyer, dünyamızın korkulu ikiz gerçekliği Bölgeler’e geçiyor.

İkili, kitabın yayınlanmasından 20 yıl sonra Black House (Kara Ev) ile Sawyer’ın hikâyesine devam etmişlerdi. Kara Ev’de, karakterimizi emekli olmuş bir cinayet dedektifi olarak bulmuştuk fakat geçmişin canavarlarının hayatını alt üst etmesi uzun sürmemişti.

Netflix’te yayınlanacak The Talisman dizisinin sadece ilk kitabı mı yoksa iki eseri de mi uyarlayacağı henüz belli değil. Spielberg ve Duffer Kardeşler’in önümüzdeki aylarda dizinin oyuncularını duyurması bekleniyor.

Tılsım sevdiğiniz bir roman mı? Dizi uyarlaması için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: THR

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version