Menu
in

“Batman: Gecegezen” Romanı Artık Türkçe

Bruce Wayne’in Batman olmadan önceki gençlik yıllarını konu alan “Batman: Gecegezen,” Pegasus Yayınları aracılığıyla bizlerle.

Warcross, Efsane ve Genç Elitler gibi gençlik distopyalarıyla tanıdığımız Çin asıllı Amerikalı yazar Marie Lu‘nun kaleme aldığı ve Bruce Wayne’nin gençlik yıllarında, henüz Batman olmadan önce yaşadığı maceraları konu alan Batman: Gecegezen, Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Bruce Wayne’in 18 yaşına yeni bastığı ve henüz suçla savaşmak için Kara Şövalye kimliğine bürünmeye karar vermediği bir zaman diliminde geçen roman, genç kahramanımızın Gotham’ın tüm zenginlerini tek tek öldüren Gecegezenler adlı bir grupla olan mücadelesini konu alıyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
Batman olmadan önce, Bruce Wayne’di.

- Reklam -

En büyük düşmanı olabilecek kız için tüm kuralları yıkmaya hazır, gözü kara bir genç.

Gecegezenler Gotham Şehrinde Terör Estirmektedir.

Şehrin elitleri teker teker öldürülmekte, yaşadıkları malikanelerin güvenlik sistemleri onlara karşı kullanılmaktadır.

Listelerindeki Bir Sonraki Isim Bruce Wayne’dir.

On sekiz yaşına basıp ailesinin servetini almaya hak kazanan Bruce, Wayne Sanayi’nin yanında, hayallerini süsleyen tüm teknolojik aletlerin de sahibi olmuştur. Ancak doğum günü partisinden dönerken Arkham Tımarhanesi’nde kamu hizmeti yapmakla sonuçlanacak içgüdüsel bir tercih yapar.

Madeleine Wallace Zeki Bir Katil… Ve Bruce’un Tek Umududur.

Akıl hastanesinde tanıştığı Madeleine Wallace, Gecegezenlerle bağlantısı olan zeki bir katildir ve sadece Bruce’la konuşmaktadır. Bruce kızın gizemini çözmeyi kafasına koyar fakat onu, sırlarını ortaya dökmesi için teşvik mi etmektedir yoksa Madeleine’in Gotham’ı dize getirmesini sağlayacak bilgiler mi vermektedir?
Çevirisini Özge Nur Küskün‘ün, editörlüğünü İlke Keskin‘in üstlendiği eser Ezgi Gültekin‘in katkılarıyla kısa bir süre önce Pegasus Yayınları etiketiyle, ciltli olarak raflardaki yerini aldı. Kara Şövalye’nin hayranlarına duyurulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version