Menu
in

Şaman Dedektif Romanı “Boşluğa Savrulan” Raflardaki Yerini Aldı

Hakan U. Öztürk, Boşluğa Savrulan adlı novellası ile raflardaki yerini alıyor. Eser, Mantis Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Hakan U. Öztürk ilk kitabı Boşluğa Savrulan ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Mantis Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

1988 yılında İstanbul’da doğan Hakan U. Öztürk, 2013’te Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Öyküleri Esrarengiz Hikâyeler ve Hayal Kutusu adlı seçkilerde, Golem Fanzin, Fantas(an)tik Dergi gibi mecralarda yayımlandı.

Yazarın yayımlanan ilk kitabı olma özelliğini taşıyan Boşluğa Savrulan, novella türünde bir eser. Kayboluş, soyutlanma ve yabancılaşma kavramlarını irdeleyen ve fantastik unsurlar taşıyan macera kitabı, geçen haftalarda okurla buluşmaya başladı.

- Reklam -

Ruh çağırabilen şaman dedektif, kaybolan insanlar, tuhaflığın kol gezdiği bir mahalle. Hakan U. Öztürk okur fantastik bir deneyime davet ediyor.

Boşluğa Savrulan – Hakan U. Öztürk | Arka Kapak Tanıtımı

Onlara telefon eden ajans kayıp kızlarını bulabileceğini söyledi. Gönderdikleri dedektifinse başarılı olmak için tek bir şeye ihtiyacı var: Kızı tanımak. Ama bu, söylendiği kadar kolay olmayacak. Öncelikle dedektifin ritüeli gerçekleştirebilmesi için kızın ölmüş olması gerekiyor. Diğer bir sorunsa kızın dünyada hiç iz bırakmadan yaşamış olması.

Alelade bir oda. Zamanın ve gerçekliğin karman çorman olduğu bir mahalle. Etrafa pompalı tüfekle ateş açan doğaüstü canlılar, tabutuyla yardıma koşan değnekli bir adam, yün saçaklarla ve zillerle kaplı bir arsa bekçisi, konuşkan ve fedakâr bir kedi, hayvan kostümleriyle dans ederek ortaya çıkıveren insanlar…

Bu, boşluğa uzanan tuhaf bir kayboluş öyküsü.

Toplamda 96 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Aslıhan Kocabal, kapak tasarımını Savaş Arıcı, sayfa tasarımını ise Aynur Sarıbüyük üstleniyor.

Boşluğa Savrulan hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version