Menu
in

DenizKültür, 200 Sesli Öyküden Oluşan Dev Projesini Ücretsiz Erişime Açıldı

DenizKültür, toplamda 42 CD ve 200 öyküden oluşan Öyküler ‘SES’leniyor projesini ücretsiz olarak dijital erişime açtı.

DenizKültür, içerisinde 200 öykü barındıran Öyküler ‘SES’leniyor projesini dijital ortamda ücretsiz erişime açtı. Arşivde Müşfik Kenter, Rüştü Asyalı gibi değerli sanatçılar Sabahattin Ali’den Aziz Nesin’e pek çok önemli yazarın eserlerini seslendiriyor. 42 CD’lik arşiv artık çevrim içi ortamda!

Koronavirüs pandemisinin hayatımıza kattığı belki de tek olumlu şey, pek çok kıymetli eserin ve arşivin dijital ortama taşınması; bunlardan da önemli bir kısmının ücretsiz olarak erişime açılması oldu. DenizBank’ın da kültür ve sanat alanındaki faaliyetler için başlattığı DenizKültür, bu akıma kayıtsız kalmadı.

İlki 2007 yılında, ikincisi ise 2009 yılında gerçekleştirilen Öyküler ‘SES’leniyor çalışması, edebiyatımızın önemli yazarlarından 200 öykünün, usta tiyatro oyuncuları ve seslendirme sanatçıları tarafından seslendirilmesinden oluşuyor. Toplamda 42 CD’ye ulaşan bu külliyat şimdi hem YouTube hem de Öyküler Sesleniyor adlı internet sitesi üzerinden erişime açılmış durumda.

- Reklam -

DenizKültür, Öyküler ‘SES’leniyor Projesini Ücretsiz Erişime Açtı

Seslendirilen öykülere aynı zamanda özgün olarak bestelenmiş müzikler ve ses tasarımları eşlik ediyor. İlk antolojide yer alan 100 eser, 1844 – 1952 yılları arasında doğmuş olan yazarlardan metinleri içerirken ikinci antoloji 1952 sonrası doğumlulara ait.

Dede Korkut, Hanende Melek (Sabahattin Ali), Kambur Sabri’nin Radyosu (Aziz Nesin), Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi (Ziya Osman Saba), Eski Saklı Bir Hatıra (Münire Danış), Karanfilsiz (Adalet Ağaoğlu), Agatha’nın Anahtarı (Ahmet Ümit), Sanki Bütün Dünya Buna Bağlıymış Gibi (Başar Başarır), Kuş Kanadı Kalem Olsa (Selma Fındıklı) ve Dönüş (Nedim Gürsel) gibi öyküler; Cüneyt Türel, Müşfik Kenter, Rüştü Asyalı, Sema Aybars, Yetkin Dikinciler, Tülay Bursa ve Levent Üzümcü gibi isimler tarafından seslendiriliyor.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş yaptığı açıklamada mevcut kültür saat ürünlerinden farklı, içerik ve kapsam açısından kalıcı bir çalışma için yola çıktıklarını belirtirken dijital dünyanın imkânları ile öyküleri ilgi duyan herkese buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Ateş, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Kültür ve sanat ile gönül bağımız kurulduğumuz ilk döneme dayanıyor. Çünkü hayata iz bırakmanın yolunun, kültür ve sanattan geçtiğine inanıyoruz. DenizKültür, seçkin öykülerimizin ve hikâye anlatıcılığının dijital ortamda milyonlar için erişilebilir olması için önemli bir inisiyatif aldı. Bu özel çalışmayı dijital platforma taşıyarak etki alanını genişletmeyi, Türk edebiyatının lezzetine çok daha fazla insanımızın varmasını arzu ediyoruz. DenizBank olarak, türünün ilk örneği olan projemiz ile değerli üstatlarımızın isimlerinin nesiller boyu anılmasına ve elbette edebiyata ilginin artmasına biraz da olsa katkı yapabilirsek, ne mutlu bize.”

Öyküler ‘SES’leniyor projesi kapsamında yayınlanan 2 dev antolojiye DenizBank’ın YouTube sayfası üzerinden ya da OykulerSesleniyor.com adlı internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Peki siz bu projeyi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version