Menu
in

Dorothee Elmiger’den “Uykuyayatanlar” Bizleri Bekliyor

Elmiger’in yeni romanı Delidolu Yayınları aracılığıyla okuyucularına ulaşıyor.

Daha önceden Cesurlara Davet adındaki deneysel distopyasını okuma fırsatını bulduğumuz İsviçreli yazar Dorothee Elmiger, bu sefer Uykuyayatanlar adlı romanıyla bizlerle. Kitabın tanıtım bülteni de bir önceki kitabı kadar ilgi çekici.
Herkesin “tanıdık” ama “öteki” olduğu bir dünyada uyumaya devam!

Avrupa’nın orta yerinde, farklı meslek ve geçmişlere sahip bir grup insan bir evde buluşur. Aralarında, aidiyet kavramına ilişkin, derin ve bitimsiz bir sohbet başlar. İnsanın varoluşundan bu yana konuşulan konular, kimi zaman eski bir portreye, kimi zaman güncel bir habere, kimi zamansa mahalleye yeni taşınan yabancılara gelir. Ardı sıra akıp giden cümlelerin ucu hep aynı yere dokunur: İnsanın “ait olamama” sorunu. Peki, hiç susmadan konuşan bunca insanın, bir yere varabildiklerini kim iddia edebilir?

İsviçre edebiyatının gelecek vadeden isimlerinden biri olarak gösterilen ödüllü yazar Dorothee Elmiger, sonsuz bir döngüde akıp giden diyaloglardan oluşan bu kitabında, aidiyet, sınır ve kişisel özgürlük gibi kavramlara yeni bir bakış getiriyor.

- Reklam -

“Uykuyayatanların, uyumak için öyle çok güvenli yerleri yoktu, yeniden çalışmaya hazır olabilmek adına birkaç saatliğine kiralık bir yere kıvrılıveriyorlardı. Kaçak varlıklar olarak adlandırılıyorlardı…”
Yazarın Cesurlara Davet kitabı için yazmış olduğumuz incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kitabın çevirisi Olcay Mağden Ünal’a ait, editör koltuğundaysa Ümit Mutlu var. Kapak tasarımıysa daha önceden de birçok harika işe imza atmış Burak Tuna’ya ait. Delidolu Yayınları’ndan sert kapakla çıkan kitap, raflarda yerini aldı bile. Keyifli okumalar!

Beyzanur Merter

Kendi alemimde yaşıyorum, kitaplar, diziler, filmler bana eşlik ediyor. Futurama ile Breaking Bad'in yeri bende apayrı. Bir şeyler üretmekten, dil öğrenmekten ve gereksiz ancak güzel şeyler toplamaktan hoşlanıyorum. Kedileri ve kuşları seviyorum. Küçükken bilim insanı olmak amacım vardı, doğru yolda gittiğimi umuyorum. Biri ''hadi kalk, geldik'' diyene kadar düzenimi/düzensizliğimi değiştirebileceğimi sanmıyorum...

Yorum Yap

Exit mobile version