Menu
in

Dünya Fantazi Ödüllü “Son Çağrı” Yayımlandı

Tim Powers’ın Dünya Fantazi Ödüllü “Son Çağrı” adlı romanı Alfa Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Amerikalı bilimkurgu ve fantastik kurgu yazarı Tim Powers, Son Çağrı ve Declare romanlarıyla iki kez Dünya Fantazi Ödülüne layık görüldü. Ayrıca 1987 yılında kaleme aldığı Gizemli Denizlerde (Gerekli Şeyler, 2011) eseri Monkey Island video oyunun ilham kaynağı olmakla birlikte Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde filmine de adapte edildi. Powers’ın Fault Lines üçlemesinin ilk kitabı olan Son Çağrı dilimizde Alfa Yayınları aracılığıyla yayınlandı.

Son Çağrı, Tarot kartlarından ilham alınarak yaratılan büyü sisteminin yanı sıra yirmi yıl önce tuhaf bir kart oyununda ruhunu kaybeden eski profesyonel poker oyuncusu Scott Crane’in yaşadıklarını içeriyor. Ayrıca Las Vegas’ta geçen hikâye tarihsel kişileri de bünyesinde barındırma özelliği gösteriyor.

Romanın tanıtım metni şöyle:
Las Vegas olarak bilinen büyüleyici yeraltı dünyasında geçen Son Çağrı, tek gözlü bir kumarbazın öyküsünü anlatıyor.

- Reklam -

Uzun zamandır pokerde adamakıllı bir şey kazanamamıştır ve şimdi ruhunu geri kazanabilmek için en büyük riskleri göze almak zorundadır.

“Bir kara film kadar heyecanlı.”
–Tom Robbins

“Baş döndürücü bir başyapıt.”
–USA Today

“Şaşırtıcı… ürkütücü… Okur inanılır karakterleri ve derinlikli arkaplanıyla her sözcüğünden zevk alacak.”
–Washington Post Book World
Kitabın çevirisi Ozan Karakaş tarafından yapılmışken, editörlüğünü Mustafa Küpüşoğlu ve kapak tasarımını Füsun Turcan Elmasoğlu üstleniyor. 680 sayfadan oluşan romana sanal ve fiziksel mağazalardan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Yorum Yap

Exit mobile version