Menu
in

Ernesto Sabato Tarafından Yazılan Son Kitap “Direniş” Raflarda

Klasik Latin Amerika edebiyatının önemli yazarlarından biri olarak nitelendirilen Ernesto Sabato’nun son kitabı Direniş, Delidolu Yayınları etiketiyle çıktı. Haberimizdeki ön okumasına da bakmayı unutmayın!

Romanları dışında makaleleri ve denemeleriyle de tanınan Arjantinli yazar Ernesto Sabato, Latin Amerika edebiyatının son büyük klasik yazarlarından olarak nitelendiriliyor. Edebiyat dışında aktivist yönü de olan yazar, Arjantin’deki faili meçhulleri ve insan hakları suçlarını araştıran CONADEP komisyonuna başkanlık etmiştir. Albert Camus ve Thomas Mann gibi önemli isimlerin desteğini alan, Fransız Şeref Nişanı gibi prestijli ödüllerin sahibi olan yazarı ne yazık ki 2011 yılında, 100 yaşında kaybettik.

2. Dünya Savaşı’nın ardından kendini tamamen yazarlığa vermesiyle birlikte, ilk romanı dilimize Ayrıntı Yayınları tarafından da kazandırılan Tünel’i yazdı ve büyük övgüler topladı. Şimdiyse yazarın ölmeden önce 2002 yılında yazdığı son kitabı Direniş (La Resistencia), Delidolu Yayınları etiketiyle bizlerle buluşuyor.

İnsanoğlunun çevresindeki dünyaya ve bireylere karşı yabancılaşmasını konu alıyor kitap. Hızlı yaşamanın ve sürekli üretme zorunluğunun olumsuzluklarını vurgulayarak, insanların biraz daha soluklanmalarının gerekliliğini anlatıyor ve direniş çağrısında bulunuyor.

- Reklam -

Direniş | Arka Kapak Yazısı

Arjantinli yazar Ernesto Sabato Direniş’te, artık unutulmaya yüz tutmuş insani değerlerin yeniden hatırlanması gerektiğini vurgularken, insanı sahte umutlara yönelten teknolojiye karşı çeşitli uyarılarda bulunuyor. Arjantin’in, özellikle de Buenos Aires’in hızlı modernleşmesinin getirdiği yabancılaşmaya, kentin temel değerlerini yitirişine vurgu yapan Sabato, modern hayatın insanı soluksuz bıraktığını, bu hız içinde insanın insanlığını kaybettiğini öne sürüyor.

Sabato sohbet havasında kaleme aldığı kitabında, çağımızın teknolojik ve ekonomik çılgınlığına karşı ahlâki ve vicdani bir direnişi savunuyor.

“Çevremizdeki küçük dünyada bir güzellik ortamı yaratamayacak hale gelip aklımızı sadece giderek daha fazla insanlıktan çıkan ve rekabetçi olan işle ilgili konulara verirsek nasıl direnebiliriz?”
140 sayfadan oluşan bu eseri dilimize kazandıran isimse yazarın diğer kitaplarını da çeviren Pınar Savaş. Editörlüğünü ise Mehmet Barış Albayrak yapıyor.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version