Menu
in

Harry Potter: Sihir Tarihi Yeniden Bizlerle

Baskısı bir süredir bulunamayan “Harry Potter: Sihir Tarihi” raflardaki yerini tekrar aldı.

Ülkemizde daha önce Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan fakat baskısı bir süredir bulunamayan Harry Potter: Sihir Tarihi (A History Of Magic) arayı çok açmadan yeniden bizlerle buluştu. 2017 senesinde Harry Potter ve Felsefe Taşı‘nın 20. yılı şerefine hazırlanan kitap, British Library bünyesinde bulunan yüzlerce yıllık büyülü eşyalarla yazmaları ve Rowling‘in yarattığı dünyayı birleştirerek bizlere hem bu hayali dünyanın hem de gerçek dünyanın büyüsünü yaşatmayı amaçlıyor.

Kuşe kâğıda ciltli ve resimli olarak basılan kitabın arka kapak yazısı şöyle:
Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın yayımlanışının yirminci yılı şerefine sihir tarihini keşfetmeye davetlisiniz…

Bu kitap, J.K. Rowling’in kişisel koleksiyonundan daha önce hiç görülmemiş parçalar da dahil olmak üzere British Library’nin arşivlerinden garip, müthiş ve ilham verici parçalarla dolu harika bir eser. Sizi Astronomi’den İksir derslerine, Tılsımlar’dan Kehanet’e Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun ders programını derinlemesine keşfetmeye davet ediyor.

- Reklam -

Uzmanlardan oluşan bir kadro, sizi British Library’den ve dünyanın dört bir yanındaki koleksiyonlardan itinayla seçilmiş nadide parçalar arasında gezdirerek, sihirle ilgili bütün konularda size rehberlik edecek. Kadim büyü kitaplarını inceleyecek, gökyüzü kürelerine hayret edecek, Yaşam İksiri’nin sırrını açığa çıkarmayı vaat eden tezhipli bir el yazmasını açacaksınız. Ejderha kanı şişelerine, yılan biçiminde asalara, acayip adamotu köklerine, renkli at-adamlara ve gerçek bir cadı süpürgesiyle karşılaşmaya hazır olun. Harry Potter hikâyelerinin sihir, tarih ve mitle kesişimi hem büyüleyecek hem de eğlendirecek.
Eserin çevirisini tıpkı Harry Potter romanlarında olduğu gibi Kutlukhan Kutlu ve Sevin Okyay ikilisi üstlenmiş. Normal fiyatı 120 lira olan, 256 sayfalık bu kitabı internet üzerinden 80 küsur liraya edinmeniz mümkün. Keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version