Menu
in

Jack London’ın “Büyük Evin Küçük Hanımefendisi” İlk Kez Türkçe

Jack London sevenler için güzel bir haberimiz var. Yazarın Türkçeye ilk kez çevrilen romanı “Büyük Evin Küçük Hanımefendisi”, Maya Kitap etiketiyle bizlerle.

Okurlar, Amerikalı yazar Jack London ile hayatının bir döneminde illaki tanışmıştır. Beyaz Diş, Demir Ökçe, Deniz Kurdu, Vahşetin Çağrısı…  Elliden fazla kitap yazan London, birbirinden değerli eserleriyle birçok edebiyatseverin bu dünyaya girmesinde de önayak olmuştur.

Hâl böyle olunca usta kalemin çoğu eseri, birden fazla kez rafları süsledi, süslemekte. Ancak hâlâ dilimize kazandırılmamış kitapları da bulunuyor. Bunlardan biriyse yazarın yaşarken son yayımlanan romanı The Little Lady of the Big House, “Büyük Evin Küçük Hanımefendisi” adıyla Türkçeye ilk defa çevrildi.

Kadınların seçimlerinde özgür olduğuna yaptığı vurgularla, dönemin feminist hareketlerini yansıtan bu eserin tanıtım bültenine bakalım:
Zeki çiftçi Dick Forrest, güzel ve yetenekli karısı Paula’yla Büyük Ev’de mutlu bir yaşam sürmektedir. Forrest’ın arkadaşı Graham, Büyük Ev’e geldiğinde işler karışır. İki arkadaş Paula’ya, Paula ise adamların ikisine birden âşıktır.

- Reklam -

Bu aşk üçgeni onları nereye götürecektir?

Bu kitaptaki üç karakterim mızmız da değil, ahlakçı da… Hepsi kültürlü ve modern ama aynı zamanda ilkeller. Kitap bittiğinde okur, karakterlerimin üçüne de hayran kalacak. Yazmaya devam ettikçe ellerimde duran şeyin yazarlık hayatımın zirvesi olduğuna daha da çok inanıyorum. Her zaman yazdığım türden şeyler bulma umuduyla okursanız bu kitabı benim yazdığıma inanmayabilirsiniz. Yepyeni ve şimdiye kadar yazdığım her şeyden farklı bir şey yazıyorum.

Jack London

Jack London’ın satır aralarında kadının seçimlerinde özgür olduğuna sık sık vurgu yapması, bu kitabın, dönemin feminist hareketlerini yansıtan romanlardan biri olmasını sağlamıştır.

Jack London’ın bu romanı Türkçeye ilk kez çevriliyor.
Maya Kitap etiketiyle bizlerle buluşan, 320 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Dilek Cenkçiler yapıyor. Kapak tasarımı Faruk Baydar‘a, mizanpaj ise Esra Nur Yılmaz‘a ait.

Herkese keyifli okumalar!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version