Menu
in

Jules Verne’ün Bütün Öyküleri Tek Bir Ciltte

Jules Verne tarafından yazılan ve bazıları gelecekten gelirken bazıları da geçmişten gelen, bazılarıysa fantastik öğeler içeren 16 öykünün bir arada toplandığı Bütün Öyküler – Olağanüstü Yolculuklar 20 raflardaki yerini aldı.

Dünyanın Merkezine Yolculuk ve Aya Seyahat gibi bilimkurgu romanlarıyla birçok insanın hayal gücünü etkileyen Jules Verne ile tanışmayan kaldı mı? Bizleri her seferinde başka diyarlara götüren, eserlerinde ayrıntılarıyla tarif ettiği makinelerle sanayi devrimine ilham olan bu usta için ne söylesek eksik kalır.

Alfa Yayınları bu ünlü yazarın eserlerini bir süredir “Olağanüstü Yolculuklar” serisi kapsamında bizlerle buluşturuyordu. Şimdi de sıra Verne’ün 16 öyküsünü içeren Bütün Öyküler‘de.

Kitap geçmişten, gelecekten ve bazen de fantastik dünyalardan gelen öykülerle bezeli. Yazar her zamanki gibi birbirinden renkli karakterlerle bizleri bu farklı dünyaların içerisine çekmeyi vadediyor. On altı öykünün üzerinde oradan oraya savrulurken kimi zaman Meksika donanmasının ilk gemilerine bineceksiniz. Bazen balon seyahati yapmak isteyen bir mucidin yaşadığı drama ortak olacaksınız. Kimi zaman da paragöz bir doktorun hazin öyküsüne ve bir yerlinin aşkına tanıklık edeceksiniz. Olağanüstü Yolculuklar sizi ayrıca Amerikan İç Savaşına ve Jules Verne’in kendi av maceralarına da davet ediyor.

- Reklam -

Kitabın basın bülteni ise şöyle:

Verne’in fantastik ve masalsı bütün öyküleri bir arada.

Bazısı gelecekten, bazısı geçmişten, bazısı da fantastik bir dünyadan fırlayan birbirinden renkli karakterlerle bezeli son derece eğlenceli ve düşündürücü on altı öykü bu kitapta. Kimi zaman Meksika donanmasının ilk gemilerine binecek, balon seyahati yapmak isteyen bir mucidin yaşadığı drama ortak olacak, kimi zaman da paragöz bir doktorun hazin öyküsüne, bir yerlinin aşkına tanıklık edeceksiniz. Olağanüstü Yolculuklara tam gaz devam ederken Amerikan İç Savaşı sırasında ablukayı zorlayan bir ticaret gemisinde maceraya ortak olacak ve Jules Verne’in kendi av macerasında ona eşlik edeceksiniz.
Kapak tasarımı Elif Çepikkurt ve editörlüğü Esra Kökkılıç tarafından yapılan 690 sayfalık kitabın çeviri koltuğunda ise Hakan Tansel oturuyor.

Bilimkurgunun babası diyebileceğimiz Jules Verne hayranlarına ve kendisiyle yeni tanışacak olan okurlara şimdiden iyi okumalar dileriz!

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version