Menu
in

Koç Üniversitesi Yayınları Kitapları Dünyaya Açılıyor: Akademik Yayıncılıkta Dikkat Çeken Gelişme

Koç Üniversitesi Yayınları kitapları, akademik yayıncılığın ABD’deki en büyük dağıtımcısı University of Chicago Press aracılığıyla dünyaya açılıyor.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından basılan kitaplar dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Akademik yayıncılığın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük dağıtımcısı olan University of Chicago Press ile gerçekleştirilen anlaşma; yayınevinin uluslararası alanda söz hakkı olmasını sağlayacak.

Elde ettiği geliri, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs olarak dağıtan yayınevi Buranın Bilgisi, Uçbeyleri, Maddiyat ve Tuhaf Etki gibi diziler yayımlıyor.

Yayınevinin eserleri, Koç University Press (KUP) adı altında markalaşarak dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Öte yandan KÜY bu boyuttaki bir uluslararası dağıtım ağına Türkiye’den katılan ilk yayınevi olma özelliğini de taşıyor.

- Reklam -

İngilizceye kazandırılan Koç Üniversitesi Yayınları kitapları, Türkiye’de üretilen bilgiyi yurt dışına aktarmayı hedefliyor. Böylelikle Türkiye’de bilgi üretenlere de yeni kapılar aralanıyor. University of Chicago Press kataloğuna eklenen eserler, sadece ABD’de değil, dünya çapındaki üniversitelere, kitapçılara ve kütüphanelere ulaştırılacak.

Koç Üniversitesi Yayınları Kitapları Dünya Çapında Geniş Bir Dağıtım Ağına Sahip Olacak

İngilizce olarak görücüye çıkan ilk eserler şu şekilde sıralandı: Zeynep Çelik’in Avrupa Şark’ı Bilmez (Europe Knows Nothing about the Orient); Kerem Tınaz ile Oscar Aguirre-Mandujano’nun derlediği Sefarad Güzergâhları (Sephardic Trajectories); Christopher H. Roosevelt’in derlediği Mekânsal Ağlar (Spatial Webs) ve yayına Nikos Kontogiannis, Beate Böhlendorf-Arslan ile Filiz Yenişehirlioğlu’nun hazırladığı Sırlı Kaplar (Glazed Wares).

Öte yandan daha önce yayınevi tarafından İngilizceye kazandırılan İhsan Oktay Anar imzalı The Book of Devices (Kitab-ül Hiyel) da bu çatı altında okurları bekler durumda.

Yakında yayımlanacak eserlerin listesine ise University of Chicago Press’in dağıtımını yaptığı kitapların tanıtıldığı internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

University of Chicago Press envanterinde yaklaşık on iki milyon kitap bulunan Chicago Distribution Center ile birlikte çalışıyor. Dağıtım merkezi, her gün on dokuz binden fazla kitabı adresine sevk ediyor. 1966 yılında kurulan ve ilk başta Chicago Üniversitesi’nin yayınevinin kitaplarını dağıtmakla görevli olan CDC, 1991 yılından beri dünyanın en iyi akademik yayıncılarının ürünlerinin dağıtımını sağlıyor.

Siz bu hamle hakkında ne düşünüyorsunuz? KÜY kitaplarını takip ediyor muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Dada Kitap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version