Menu
in

Makinelerin İmparatorluğu Serisinin Ödüllü İlk Kitabı Yakında Raflarda

Ufukta yeni bir seri yükseliyor. “Makinelerin İmparatorluğu” serisinin Locus Ödüllü ilk kitabı “Ninefox Gambit” çok yakında raflarda.

Kore asıllı Amerikalı bilim-kurgu yazarı Yoon Ha Lee tarafından yazılan “uzay operası” türündeki kısa öyküler ve romanlardan oluşan Makinelerin İmparatorluğu serisinin ilk kitabı “Ninefox Gambit” çok yakında raflara geliyor. Kitap, okurlarını genç kaptan Kel Cheris ile uzayın uçsuz bucaksızlığında güç ve teknoloji savaşına ortak olmaya, büyük bir imparatorluğu tanımaya davet ediyor. 2017 yılında “En İyi İlk Kitap” kategorisinde Locus Ödülü‘ne layık görülen kitabın tanıtım bülteni ise şöyle:
İmkansız bir savaşı kazanmak isteyen Yüzbaşı Khel Cheris, eski bir silah ve aşağılanan bir vatan haini olan generali uyandırmak zorundaydı.

Altıçarlık’tan Yüzbaşı Khel Cheris, kafirlere karşı verilen bir savaşta, uygun onaylanmayan yöntemleri kullandığı için itibarsızlaştırılmıştır. Khel Komutanlığı, Yüzbaşı Cheris’e, kısa bir süre önce kafirler tarafından ele geçirilen, en önemli kalelerden biri olan Saçılmış İğneler Kalesi’ni geri alarak kendini affettirme fırsatı verirler. Tehlikede olan tek şey, Cheris’in kariyeri değildir. Eğer kale düşerse, tüm altıçarlık düşecektir.

Cheris’in tek umudu, ölmemiş büyük taktikçi Shuos Jedao ile ittifak yapmaktır. İyi haber, Jedao şimdiye kadar hiç savaş kaybetmemiştir ve kalenin başarılı bir şekilde nasıl kuşatılacağını bilen tek kişi, o olabilir.

- Reklam -

Kötü haber ise Jedao, ilk hayatında aklını kaybetmiş, biri kendi ordusu olmak üzere, iki orduyu katletmiştir. Kuşatma devam ederken, Cheris Jedao’ya ne kadar güvenebileceğine karar vermek zorundadır. Çünkü Jedao’nun bir sonraki kurbanı kendisi olabilir.
368 sayfalık kitap Salon Yayınları tarafından yayımlanacak. Çeviri koltuğunda Zeynep Eski’nin yer aldığı kitap 16 Kasım’da çıkacak.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

Yorum Yap

Exit mobile version