Menu
in

Fransız Filozof Michel Foucault’ya Pedofili Suçlaması: “Arap Çocukları İstismar Ediyordu”

Michel Foucault için kan donduran pedofili iddiası. Guy Sorman, Fransız filozofun Arap çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü.

Ünlü Fransız filozof Michel Foucault, geçmişte çocukları cinsel istismara uğrattığı iddiaları ile gündeme geldi. Foucault’nun arkadaşlarından Guy Sorman, ünlü düşünce insanının Arap çocukları cinsel olarak istismar ettiğini öne sürdü. Sorman, Foucault’nun pedofili olduğu gerçeğini uzun yıllar sakladığı için pişmanlık duyduğunu da belirtti.

1926 ve 1984 yılları arasında yaşayan Fransız düşünür, tarihçi, edebiyat eleştirmeni, antropolog, psikolog ve sosyolog Michel Foucault; kültür dünyasının önemli isimleri arasında yer alıyor.

Köklü Büyük Britanya gazetesi The Times’a konuşan Foucault’nun arkadaşı Guy Sorman, Foucault için “pedofili cinsel istismarcı” tanımlamasını yaptı. Sorman’a göre ünlü filozof 1960’lı yılların sonunda Tunus’ta yaşadığı köyde Arap çocuklara cinsel istismar uyguluyordu.

- Reklam -

“Michel Foucault Arap Çocuklarına Cinsel İstismarda Bulunuyordu”

1969 senesinde Tunus’ta yaşamını sürdüren Michel Foucault’yu ziyaret ettiği sırada durumu anladığını aktaran Sorman sözlerine şöyle devam ediyor:

“Küçük çocuklar Foucault’nun peşinden koşup ’Peki ya ben? Beni al, beni al’ diyorlardı. 8-10 yaşlarındaydılar. Foucault onlara para atıyordu ve ’Akşam 10’da her zamanki yerde buluşalım’ diyordu. Her zamanki yer bir mezarlıktı. Orada erkek çocuklarla cinsel ilişkiye girerdi. Rıza konusu gündemde bile değildi.”

Şahit olduğu ’ahlaki açıdan son derece çirkin’ davranışı polise bildirmediğinden ’pişmanlık duyduğunu’ da aktaran Sorman gördükleri hakkında, “Tamamen aşağılık ve aşırı ahlaki çirkinlik,” açıklamasında bulundu.

Foucault’nun işlerinin ırksal unsurları nedeniyle bundan sıyrılabildiğini belirten Sorman, basının Foucault’nun davranışının farkında olduğunu ancak Fransa’da filozof kralı gibi bir tanrı statüsüne sahip olduğu için bu haberleri yayınlama konusunda isteksiz davrandığını da sözlerine ekledi.

Asıl adı Paul-Michel Foucault olan düşünür 25 Haziran 1984 tarihinde Paris’te, AIDS hastalığı nedeniyle yaşamını kaybetmişti.

Postmodern kuramcılar arasında yer alan Michel Foucault Ölüm ve Labirent, Toplumu Savunmak Gerekir, Kendini Bilmek, Güzel Tehlike, Yapısalcılık ve Post Yapısalcılık, Doğruyu Söylemek, Bilginin Arkeolojisi ve Sonsuza Giden Dil gibi çalışmalarıyla Türkçede de sık sık yer alan bir isimdi.

Fransa kökenli Amerikalı köşe yazarı ve felsefeci Guy Sorman’ın iddiaları henüz farklı kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

Peki siz bu iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gazete Duvar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version