Menu
in ,

Okur Kitap Dergisi “Kamu Yayıncılığı” Dosyasıyla 25. Defa Raflarda

Okur Kitap Dergisi 25. sayısı ile raflardaki yerini alıyor. Mayıs – Haziran 2022 tarihli yeni sayının odak noktası “Kamu Yayıncılığı” oldu.

Okur Kitap Dergisi yeni sayısı ile okurların karşısına çıkıyor. Mayıs – Haziran 2022 tarihli 25. sayının konusu “Kamu Yayıncılığı” olarak belirlendi.

Derginin dosya konusunu yayıma Yusuf Turan Günaydın hazırlıyor. Dosya yazısının başlığı ise “Kamuya Ulaşmayan Kamu Yayıncılığı Nerede: Nerede Yanlış Yapılıyor, Nasıl Düzeltilebilir?” olarak belirlenmiş.

Dergi dosyayı oluşturma motivasyonlarını şu sözlerle tanımlıyor:

- Reklam -

“Kamu yayıncılığı bugüne özel bir konu değil. Uzun yıllardır pek çok veçheden gündeme gelen, muhtemelen sorunları yakın vadede çözülmeyecek ancak faydasıyla zararıyla çok önemli bir konu. Bunun altını bir kez daha çizmek ve politika yapıcılara bazı hususları hatırlatmak istedik. Kamu yayıncılığının tarihi serencamını aktaran, Türkiye ve dünyada kamu yayıncılığının nasıl işlediğini izah eden, sorunlar ve çözümler üzerinde duran, alanın uzman isimlerinden görüşler sunan derli toplu ve doyurucu bir dosya sundu.”

Okur Kitap Dergisi 25. Sayısı ile Raflarda

25. sayının söyleşi sayfaları Alev Alatlı, Merve Gülcemal, Ezel Erverdi, Özkan Öze ve Erdem Özsaray’a ayrılmış durumda.

Dergi, Kitap Tahlili sayfalarının da hacmini genişleterek bir yeniliğe imza atıyor. Yeni sayı toplamda 88 sayfadan oluşuyor.

Dergide yer alan yazılardan bazı başlıklar şu şekilde:

Dünya Ne Okuyor?, Türkiye Ne Okuyor?, Kitap Haberleri, Raf Ömrü, Bilmemek Neden Hakkımız Olmasın?, Ödüller ve Kimlikler, Mahrem Bir Macera, İlk Dernek Kütüphanesi, “Baba” Ölürse Hepimiz Batılılaşmış ve Mukallid Birer Ahlaksız mı Oluruz?,  Kahramanlık Ruhsal Bir Haldir, Kurmaca Metinler Teknolojiye Yön Verebilir mi?, Türkiyatın Seyri Şarkıyatçılığın Menzili, Bir İbn Teymiyye Portresi, Dosya: Kamuya Ulaşmayan Kamu Yayıncılığı Nerede: Nerede Yanlış Yapılıyor, Nasıl Düzeltilebilir?, Ne Okur? Alev Alatlı, Sessizlik Kaç Görünüme Sahip Olabilir?, Seyyah Olup İstanbul’u Yazarım, Kültürel Finans: Bankalar ve Yayınevleri, Mesele Tarihte Değil Tarihe Bakışımızda, Gönle İyi Gelen Yazılar, Altın Çağ’dan Gelen Lord ve Savaş Tarihinin Destek Kuvvetleri: Hatıratlar.

Derginin genel yayın yönetmenliğini M. Lütfi Arslan, editörlüğünü ise Yusuf Temizcan üstleniyor. Kapak ise Erdem Özsaray‘a ait. Dergi, çeşitli platformlar üzerinden çevrim içi bir şekilde sipariş edilebiliyor.

Okur Kitap Dergisi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version