Menu
in

Otostopçunun Galaksi Rehberi: Radyo Tiyatrosu Raflarda

Otostopçunun Galaksi Rehberi kitaplarının çıkış noktası olan radyo tiyatrosu senaryoları, açıklamalar ve ek notlarla birlikte raflarda.

Douglas Adams’ın ünlü eseri Otostopçunun Galaksi Rehberi eserini duymayanınız yoktur herhalde. Absürtlüğün sınırlarını zorlayan bu komedi-bilimkurgu serisinin bize attırdığı kahkahalar unutulmaz. Peki, bu kitapların ilk olarak bir radyo tiyatrosu olarak ortaya çıktığını biliyor muydunuz? İşte o programların senaryoları artık tek bir cilt altında bizlerle.

Yurt dışında ilk kez 1985’te basılan bu kitap, bünyesinde 1979’da yayınlanan orijinal radyo tiyatrosu programının 12 bölümünü içeriyor. Replikler o ilk programlarda sarf edilenlerin ta kendileri. Bunun yanı sıra ses efektlerinin nasıl üretildiği, serinin yazımı ve karakterler hakkında detaylı açıklamalar içeren ekler de var.

Douglas Adams ile Geoffrey Perkins’in yazdığı kitabın tanıtım bülteni şöyle:
Her şey bir radyo programıyla başladı.

- Reklam -

Otostopçunun Galaksi Rehberi, bu kez 1979’da Radio 4’te yayınlanan programın diyaloglarını içeren orijinal senaryolarıyla karşınızda. Bu kitapta Otostopçunun Galaksi Rehberi’yle yaşadığınız deneyimi tamamlayacak harika ayrıntılar bulacaksınız. Örneğin kayıtlar arasında yapılan düzeltileri ve eklemeleri, ses efektlerinin nasıl elde edildiğine dair pek çok ayrıntıyı ve de Douglas Adams ile Geoffrey Perkins’in yazıp yapımcılığını yaptığı radyo dizisiyle ilgili bir yığın notu okuyabilir, yeni olaylar, yeni karakterler ve hatta yeni Rehber kayıtlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Yaşadığımız şu tuhaf galakside kim kiminle neden, nasıl, nerede, ne yapmış sorularının cevaplarını merak eden Otostopçulara.

Kitabın çevirmeni ta Sarmal Yayınları’ndan beri Douglas Adams’ın birçok eserini dilimize kandıran İrem Kutluk‘a ait. Alfa Yayınları etiketiyle okurlarla buluşan, 520 sayfalık derleme kısa süre önce çıkışını yaptı. Havlusunun nerede olduğunu unutamayanlara duyurulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version