Menu
in

Mustafa Güven’in Baba Oğul İlişkisinin Tekinsiz Taraflarına Odaklanan “Ruhların Kırıldığı Vakit” Kitabı Raflarda

Mustafa Güven, ilk romanı “Ruhların Kırıldığı Vakit” ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, kayboluş ve çözümsüzlükle dolu bir baba-oğul çatışmasını konu alıyor.

Mustafa Güven imzalı Ruhların Kırıldığı Vakit kitabı raflardaki yerini aldı. Edebiyatist Yayınevi etiketiyle yayımlanan roman, bir baba-oğul öyküsünü takip ediyor.

1992 yılında Ankara’da doğan Mustafa Güven, üniversite eğitimini ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Yazılım mühendisi olarak çalışan Güven, yaklaşık yedi yıldır üzerinde çalıştığı ilk kitabı Ruhların Kırıldığı Vakit ile okurların karşısına çıktı.

Genel olarak baba-oğul çatışması üzerine kurulu olan Ruhların Kırıldığı Vakit, romanın başkarakteri Rıza’nın ilk yirmi yıllık yaşantısını kısa bölümler eşliğinde anlatmayı tercih ediyor. Kitap zorlu bir aile ortamını, aşılamayan dertleri ve içinden çıkılmaz açmazları gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Ruhların Kırıldığı Vakit: Baba, Oğul ve Suç Ekseninde Gelişen Bir Roman

Mustafa Güven, üniversite yıllarından beri üzerinde çalıştığı baba-oğul hikâyesini suç ekseninde geliştirmeyi ve daha önce aralanmamış kapıları aralamayı hedefliyor.

Ağırlıklı olarak Rus edebiyatı, özellikle de Fyodor Dostoyevski’den etkilenen Güven’in favori yazarları arasında A. Camus, I. Calvino, A. Zambra, A. H. Tanpınar, Y. Atılgan ve B. Karasu yer alıyor.

Ruhların Kırıldığı Vakit kitabından tadımlık bir bölüm okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ruhların Kırıldığı Vakit – Mustafa Güven | Arka Kapak Tanıtımı

Mustafa Güven’in kederle yan yana gelmiş, ustalıkla yolunu çizmiş kelimeleri, dönüşsüzlüğün ‘çıt çıt’ sesleri eşliğinde ulaşıyor bize Ruhların Kırıldığı Vakit’te. Çocukluğunda yaşadığı kırılmalarla yuvarlanmaya başlayan kar topu, yaşadığı açmazlarla bir çığ olup düşüyor kahramanımızın üzerine. Her adımında kayboluşunu ve çözümsüzlüğünü derinliğiyle harmanlayan Rıza’nın kalbimize doğru attığı adımlarla okuyoruz romanı. Müthiş bir okuma keyfi sunan Ruhların Kırıldığı Vakit, edebiyat dünyasından sürprizler de barındırıyor.

Biraz boşluk bulunca Özdemir abiye döndüm.

“Abi, sen Lavinia gidince ne yaptın?”

“O gitmedi aslında, ben gittim. İki yürek aynı coğrafyada kesişmiyorsa gitmeli. Benim elimde o, ona olan sevdam, bir de ceketim vardı. İkisini orada bıraktım. Sevdam kalmıştı geriye. Onu da şiirlerimde sakladım.”

Toplamda 136 sayfadan oluşan eserin editörlüğü YazarEvi tarafından gerçekleştiriliyor. Kitabın sayfa tasarımı Ceyda Çakıcı Baş, kapak çizimi Zeynep Tuba Çakır ve kapak tasarımı Gülşah Korkmazoğlu imzalarını taşıyor. Roman, Mayıs 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almış durumda.

Mustafa Güven, yaptığı açıklamada sıradaki projesinin bir öykü kitabı olacağını da belirtiyor.

Ruhların Kırıldığı Vakit kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu bir advertorial içeriktir.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version