Menu
in

George R.R. Martin’in Editörlüğünü Üstlendiği Öykü Antolojisi “Tekinsiz Kadınlar” Raflarda

George R.R. Martin ve Gardner Dozois’nın editörlüğünü üstlendiği Tekinsiz Kadınlar raflarda. Diana Gabaldon’dan Brandon Sanderson’a, birçok ödüllü yazar bu öykü antolojisinde buluştu.

Tekinsiz Kadınlar raflardaki yerini aldı. George R. R. Martin ve Gardner Dozois tarafından derlenen ve türler arası bir öykü antolojisi olan eser, Dünya Fantazi Ödüllü yazarların metinlerini bir araya getiriyor.

Epsilon Yayınevi etiketiyle dilimize kazandırılan Tekinsiz Kadınlar’da 21 ödüllü yazarın sadece bu kitaba özel öyküleri yer alıyor. İlk defa 2013 yılında Tor Books etiketiyle ve Dangerous Women adıyla yayımlanan antoloji, yıllar sonra Türkçe raflarındaki yerini aldı.

Tekinsiz Kadınlar; bilimkurgu, fantastik, esrarengiz, tarihsel, korku, paranormal gibi pek çok türde yazan birçok tanınmış yazarın “tehlikeli kadınlar” konusunu ele aldığı, sadece bu kitaba özel 21 öykü ve novelladan oluşuyor. Kitapta yer alan yazarlar ise şu şekilde: Joe Abercrombie, Megan Abbott, Cecelia Holland, Melinda Snodgrass, Jim Butcher, Carrie Vaughn, Joe R. Lansdale, Megan Lindholm, Lawrence Block, Brandon Sanderson, Sharon Kay Penman, Lev Grossman, Nancy Kress, Diana Rowland, Diana Gabaldon, Sherrilyn Kenyon, S. M. Stirling, Samuel Sykes, Pat Cadigan, Caroline Spector ve George R. R. Martin.

- Reklam -

Tekinsiz Kadınlar – George R.R. Martin ve Gardner Dozois | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Dünya Fantazi Ödüllü yazarlardan eşsiz bir öykü antolojisi!

George R. R. Martin, Jim Butcher, Diana Gabaldon, Lev Grossman, Sherrilyn Kenyon, Brandon Sanderson, Sharon Key Penman, Joe Abercrombie ve Carrie Vaughn gibi birçok tanınmış yazar, Gardner Dozois’in çağrısına kulak verip “tekinsiz kadınlar” temasına özel, yalnızca bu kitapta okuyabileceğiniz novella ve öyküleri yarattılar.

Peki, okuru nasıl bir dünya bekliyor?

Bu sorunun yanıtını projenin yaratıcıları versin:

Bu kitapta erkek kahraman, canavarlarla ya da kötü adamlarla savaşıp kılıç sallarken yanı başında korkuyla dikilip ağlayan talihsiz kadınları bulamazsınız. Aksine, bu kitabın kadınlarını tren raylarına bağlamaya kalktığınızda kendinizi gerçek bir dövüşün içinde bulabilirsiniz. Burada kılıç erbabı savaşçı kadınlar, gözü kara kadın pilotlar, astronot kadınlar, amansız kadın seri katiller, ürkütücü süper kahraman kadınlar, sinsi ve baştan çıkarıcı femme fatale’ler, büyücü kadınlar, zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan kötü kızlar, kadın haydutlar ve asiler, kıyamet sonrası hayatta kalmayı başaran kadınlar, özel kadın dedektifler, adamı gözünü kırpmadan ipe gönderen kadın yargıçlar, halklara hükmeden, kıskançlık ve ihtiras duygularına kapılarak binlerce insanı tüyler ürpertici şekilde ölüme sürükleyen mağrur kraliçeler, cesur ejderha binicileri ve çok daha fazlası var. Keyfini çıkarın!

Kitabın ilk öyküsü olan Joe Abercrombie imzalı Umutsuz Vakalar’ın bir bölümünü içeren ön okuması için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Güncem Topcu Güzel’in çevirisiyle okurlarla buluşan kitabın yayıma hazırlığı Şebnem Soral Tamer’e, düzeltisi Nur Çakır’a, kapak tasarımı Dilara Şebnem Esendemir’e, kapak uygulaması Berna Özbek Keleş’e ve son olarak sayfa uygulaması ise M. Aslıhan Özçelik ile Mert Tamer’e ait. Toplam 738 sayfadan oluşan kitap ciltli bir kapak ile raflarda bulunuyor.

Öykü antolojisinin temasını nasıl buldunuz? Katkıda bulunan hangi yazarların metinlerini merak ediyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version