Menu
in ,

“Türk Korku Kronolojisi”nin İkinci Cildi Yayınlandı

İlki geçtiğimiz yılın sonunda yayımlanan dizinin devamı “Türk Korku Kronolojisi 2. Cilt: 2016-2017” raflarda.

Gizem Şimşek Kaya tarafından uzun bir araştırma sonucu ortaya çıkarılan her iki kitap da korku gerilim türünde eserler okumayı ve izlemeyi seven okurlar için hazine niteliği taşıyor. İlki 1914-2015 gibi yüz yıllık bir zaman dilimini kapsarken, 2. cilt ise yalnızca 2016 ve 2017 yıllarına odaklanıyor. Kronolojinin ilk cildiyle ilgili yaptığımız habere de bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kitapta, 2016 ve 2017 yılında gösterime giren ve gireceği açıklandığı hâlde girmeyen korku filmlerinin afiş ve künye bilgilerinin yanı sıra filmlere özel notlar yer almakta. Bu notların yanı sıra özel tasarlanmış, filmlerde kullanılmış unsurlar ile kullanılan mekânlara değin pek çok noktanın analiz edildiği 35 tablo da kitabın içeriğini oluşturmaktadır.

Kitabın tanıtım metni şöyle:
2016 yılında 25, 2017’de ise 17 yapım ile Türk sinemasındaki nicel olarak hatırı sayılır bir yer edinen Türk korku sinemasının bu iki yıl içerisindeki türe ait tüm filmlerin yer aldığı “Türk Korku Sineması Kronolojisi – II. Cilt (2016-2017)”; akademisyenlerin, sinemaseverlerin ve bu alanda araştırma yapmak isteyecek herkesin arayacağı tüm bilgileri içermektedir. Kronolojinin ilk cildinde olduğu gibi bu ciltte de yapımların yanı sıra; filmlerdeki korku unsurları, kullanılan nesneler ve mekânlar, din-bilim çatışması analizleri başta olmak üzere 35 ayrı tablo yer almaktadır.

- Reklam -

Sinemaseverlerin ve bilhassa türün meraklılarının “Sinemada Korku ve Din” ve “Türk Korku Sineması Kronolojisi (1914-2015)” kitapları ile tanıdıkları Gizem Şimşek Kaya; 2016 ve 2017 yıllarının Türk korku sineması üretimlerini serinin ikinci cildinde ele alıyor. Türk sinemasının ilk 101 yılındaki korku filmlerinin yer aldığı ilk cildin ardından “Türk Korku Sineması Kronolojisi – II. Cilt (2016-2017)” de Türk korkuseverlerin büyük bir beğeniyle arşivleyeceği bir yapıt.
Korku alanında yetkin bir isim olan ve daha önce de akademik çalışmalarıyla korku türünün müdavimlerinin karşısına çıkan Gizem Şimşek Kaya’dan 3. cilt gelir mi şu an için belli değil fakat ilk 2 cildin yeterince dolu olduğunu belirtmek gerek.

Pales Yayınları’ndan çıkan eser, kitap raflarında yer almaya başladı bile.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version