Menu
in

Uçmaktan Ölesiye Korkan Stephen King’den Acayip Proje: “Flight or Fright”

Direksiyonunda uçuş korkusuyla bilinen Stephen King’in bulunduğu, kolektif bir ‘uçuş öyküleri’ derlemesine ne dersiniz? İçerisinde Arthur Conan Doyle’dan Joe Hill’e pek çok harika ismin bulunduğu, heyecan verici bir antoloji geliyor: “Flight or Fright”

Günümüzün en üretken yazarlarından Stephen King 2018 takvimine bir kitap daha ekledi. Bu seferki işi kendisi için bile oldukça ilginç.

Uçmak veya basın duyurusunda anlatıldığı gibi; on kilometre havadayken ve 800km/s ile giden bir tüpün (tabut gibi) içinde yüzlerce yabancı ile bağlıyken başınıza gelebilecek tüm kötü şeyler ile ilgili bu kitabın ismi: Flight or Fright.

King’in uçmaktan nefret ettiğini bilmeyen hayranı yoktur. Kendisi Bev Vincent ile birlikte bu kitabın yardımcı editörü. King bu nadide esere güzel bir giriş yazısı, içindeki hikâyelere notlar ve de en güzeli “The Turbulance Expert” adlı yepyeni bir hikâyeyle katkı sağlıyor. Oğlu Joe Hill de daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan “You Are Released” adlı öyküsüyle kitaptaki yerini alıyor . Kitabın geri kalanı az ve çok bilinen yazarların yeni ve eski hikayelerini içerecek. Bu yazarlardan bazıları Sir Arthur Conan Doyle, Richard Matheson, Ambrose Bierce, Dan Simmons, Cody Goodfellow, David J. Schow ve Ray Bradbury.

- Reklam -

Sai King bu projenin ortaya çıkış şeklini şöyle anlatıyor:
Bangor’da The Dark Tower gösteriminin öncesinde akşam yemeği için oturuyorduk ve büyük olay için buraya uçan çok insan vardı. Uçmaktan nefret ettiğimden bahsettim ve konuşma çeşitli uçak hikâyelerine döndü, bazıları korkunç bazıları komik. Uçuş hakkında korkuları içeren bazı işleri hatırlasam da hiç bunların toplandığı bir koleksiyon olmadığını söyledim. Biri bu kitabı yapmalı, dedim. Cemetery Dance’ın sahibi Rich Chizmar, “Ben hemen yaparım,” dedi. ‘Hemen’den biraz daha fazla sürdü ancak nihayetinde Flight or Fright kitaplaştı. Bev ve ben bunun özellikle fırtınalı inişlerde okunmak için ideal bir kitap olduğunu düşünüyoruz.
Flight or Fright 4 Eylül 2018′de okuyucular ile buluşacak. Ülkemiz okurları bu kitap ile ne zaman buluşur ya da buluşur mu bilemiyoruz. Ancak dileğimiz kendisine bir an önce kavuşmak!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Yorum Yap

Exit mobile version