Menu
in

Halk Kütüphanesi Hizmetleri Artık e-Devlet Kapısı’nda

e-Devlet üzerinden halk kütüphanelerine üyelik hizmeti başlıyor! Bu sayede ülke genelindeki kütüphane kataloglarına çevrimiçi erişim yapmak da mümkün olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan koha.ekutuphane.gov.tr adresi üzerinden halk kütüphanelerine ait katalog ve diğer bilgilere erişmek için e-Devlet Kapısı üzerinden çevrimiçi üyelik süreci başladı.

Konu ile ilgili e-Devlet Kapısı’ndan yapılan duyuru şu şekilde:
“e-Devlet Kapısı üzerinden veya “Kütüphanem Cepte” mobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz Halk Kütüphanesine “e-Üyelik” yapabilir, anında “e-kitaplara” erişebilir, katalog taraması yapabilir, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabilir, üyelik bilgilerinizi güncelleyebilir, kayıt yaptırdığınız Halk Kütüphanesini değiştirebilir ve bütün Halk Kütüphanelerinin hizmet bilgilerine erişebilirsiniz.”
Üye olmak için küçük bir form doldurup bu forma vesikalık fotoğrafınızı yüklemeniz gerekiyor. Ardından e-posta adresinize gelen şifre ile birlikte koha.ekutuphane.gov.tr adresinden sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sistem üzerinde bulunan e-kitapları ise EBSCO sistemine üye olarak indirebiliyorsunuz. Ayrıca koha.ekutuphane.gov.tr portalı üzerinde kendinize özel listeler veya genele açık listeler oluşturabilirsiniz.

- Reklam -

e-Devlet Kapısı üzerinden sadece tek bir kütüphane için üyelik oluşturabiliyorsunuz. Oluşturduğunuz üyeliğe ait kütüphane kimlik kartını ise ilgili kütüphaneye gidip oradan temin etmeniz gerekiyor. Yine e-Devlet üzerinden üye olduğunuz kütüphaneyi değiştirebilirsiniz. Katalog taramasını ise ülke genelinde bulunan tüm halk kütüphaneleri üzerinden yapabiliyorsunuz.

Özgür Kuru

1988 Ankara doğumluyum. Jules Verne kitaplarıyla geçen gençlik yıllarım, bilimkurgu, doğa ve insanın kendini keşfetmesi gerektiğini idrak etmemle değişmeye başladı.

Profesyonel olarak bilişim sektörünün bir neferi olmakla birlikte motosiklet, bisiklet, kampçılık, olta balıkçılığı gibi hobilerle hayatımı süslemeye çalışıyorum. Stargate'e yetişememiş ve Stargate'ten sonra dizi izleyemeyen bir çeşit izleyiciyim.

Kitaptan uyarlanmış filmleri izlemeden önce mutlaka kitabını okumalıyım gibi bir toteme sahibim. Bu yüzden yıllarca ötelediğim filmler var. İzlememiş olmaktan değil fakat okumamış olmaktan, kitaplara her baktığımda pişmanlık duyduğumu da itiraf edeyim.

Yorum Yap

Exit mobile version