Menu
in

John Lennon’ın The Beatles Dağıldıktan Sonra Paul McCartney’ye Yazdığı Öfkeli Mektup Açık Artırmaya Çıkıyor

John Lennon imzalı mektup açık artırmaya çıkıyor. Ünlü sanatçının, The Beatles dağıldıktan sonra Paul McCartney’ye yazdığı öfkeli metin alıcısını bekliyor.

John Lennon, The Beatles grubu dağıldıktan sonra arkadaşı Paul McCartney’ye öfkeli bir mektup kaleme almıştı. İşte bu mektup, açık artırmaya çıkıyor ve 40 bin dolarlık bir satışın gerçekleşmesi bekleniyor.

Mektubun orijinali Gotta Have Rock and Roll adını taşıyan müzik koleksiyonu eşyaları sitesinde müzayedeye çıkartılacak.

El yazısıyla kaleme alınmış mektup toplamda üç sayfa uzunluğunda ve Kasım 1971 tarihini taşıyor.

- Reklam -

Grup dağıldıktan 1.5 yıl sonra yazılan mektupta Lennon, McCartney’nin The Beatles’a açtığı davaya ve sanatçının yakın zamanda Melody Maker dergisine verdiği bir demece dair konuşuyor.

McCartney için “takıntılı eski dostum” hitabını kullanan Lennon, mektupta şu ifadeye yer veriyor:

Melody Maker’da ’basit ve dürüst insan’ Paul’ü oynamak çok hoş ama çok iyi biliyorsun ki bir kâğıt parçasını bile imzalayamıyoruz.”

John Lennon: “Bizi Mahkemeye Veren Kimdi?”

Lennon ayrıca şunları kaydediyor:

“İddia ettiğin gibi saldırgan olan sen değilsen, bizi mahkemeye veren ve herkesin içinde üzerimize s.çan kim?

“Daha önce söylediğim gibi, hiç bir konuda yanılıyor olabileceğini düşündüğün mü?”

Lennon, o sırada yeni yayınlanan Imagine albümüne dair McCartney’nin “politik değil” görüşüne ise katılmadığını şu sözlerle ifade ediyor:

“Belli ki sözleri yeterince derinlemesine incelemedin… Politik görüşün Mary Whitehouse’unkine çok benziyor: ’Hiçbir şey söylememek, bir şey söylemek kadar gürültülüdür!’”

Lennon, mektubunu şu şekilde tamamlıyor:

“Sana dargın da değilim. Biliyorum, özünde ikimiz de aynı şeyi istiyoruz. Hem telefonda hem de bu mektupta söylediğim gibi, ne zaman buluşmak istersen tek yapman gereken aramak.”

Paul McCartney, The Beatles’ın Dağılışında John Lennon’ı Suçlamıştı

McCartney, mektubun yazılışından bir sene önce yaptığı bir açıklamada The Beatles’ın dağılmasından Lennon’ı sorumlu tuttuğunu ifade etmişti:

“Çözülmeyi ben başlatmadım. Başlatan bizim Johnny’ydi.

“Bu benim grubum, işim, hayatımdı. Bu yüzden devam etmesini istiyordum.”

1960 – 1970 yılları arasında müzik yapan The Beatles grubu John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr’dan oluşuyordu.

Siz The Beatles’ın dağılış süreci ve Lennon’ın mektubu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version