Menu
in

Serinin 25. Yılında Age of Mytology Oyunu “Retold” ile Geri Dönüyor

Age of Mythology: Retold duyuruldu. AoE serisinin 25. yılı kapsamında yapılan duyurularda, ünlü oyunun mitoloji kapısı yeniden aralanıyor.

Age of Mythology: Retold oyunu için duyuru videosu yayınlandı. Age of Empires serisinin 25. yılı kutlamaları sırasında, serinin mitoloji dünyasına odaklanan bölümü için yeni bir Remastered versiyon duyuruldu.

Age of Mythology yenilenmiş grafik ve oynanış ile oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Age of Empires serisinin geliştiricileri yapımın ‘efinite Edition’ı üzerinde çalıştıklarını resmi olarak açıkladı.

Age of Empires serisinin 25. yılı kutlamaları bünyesinde Xbox ve oyunun yapımcısı World’s Edge gelecek projelerden bahsetti. Canlı yapılan sunum sırasında verilen haberlerden biri de Age of Mythology’nin yenilenmiş versiyonu ile geri döneceği oldu.

- Reklam -

Oyunun resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuru etkileyici bir sinematik ile paylaşıldı. Mısır ve Yunan temaları ile süslenen duyuru videosu hayranları şimdiden heyecanlandırmaya yetti.

Age of Mythology: Retold ismi ile çıkış yapacak yapım hayranlara sunuldu. Tanıtım sırasında herhangi bir oynanış videosu paylaşılmasa da Xbox, oyunun “göz alıcı görseller, geliştirilmiş oynanış ve daha fazlasına” sahip olduğunu söylüyor.

Bununla birlikte oyunun çıkışı için net bir tarih verilmedi. Dolayısıyla serinin sevenleri yenilenmiş versiyonu oynamak için biraz daha bekleyecek. Remastered versiyonda, oyuna yeni mitolojiler eklenip eklenmeyeceği ise merak konusu.

Age of Mythology: Retold Duyuruldu

Twitter üzerinden paylaşılan duyuru ise şu şekilde:

“Tanrılar dönecek. Kahramanlar yükselecek. Efsaneler çatışacak.

“Age of Mythology: Retold geliyor.

“‘Definitive Edition’ ile birlikte Age of Mythology göz alıcı grafikler, geliştirilmiş grafikler ve daha fazlasını sunacak. Beklemede kalın…”

İlk iki Age of Empires oyununun ardından sonra yayınlanan Mythology çıkışını 2002 yılında yapmıştı. Kendisinden önceki oyun serisine göre daha niş bir kitleye hitap etmesiyle birlikte oyunun temel elementleri gerçek dünya uygarlıkları değildi. Yunan, Mısır ya da İskandinav mitolojilerinden temel alan oyun uzun süre desteklenmeye ve geliştirilmeye devam etti.

World’s Edge şirketinin geçen yıllarda ilk üç Age of Empires oyununu yenileyerek “Definitive Edition” versiyonlarını çıkarmasının ardından oyuncuların gözü Age of Mythology yapımındaydı. Hayranların bir kısmı yapımın yenilenmiş sürümünün çıkmayacağını söylese de oyunun yapımcısı oyunun geliştirme aşamasında olduğunu resmi olarak doğruladı.

Siz yenilenen oyundan ne bekliyorsunuz? Yenilenmiş versiyonu oynamak ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version