Menu
in

Karl Urban’lı Bilimkurgu ve Suç Yapımı Devam Filmiyle Geliyor: “Dredd 2” Yolda

Dredd 2 filminin geliştirilme aşamasında olduğu bildirildi. 2012 yılında çıkan maceranın devamında da Karl Urban’ın yer alacağı söyleniyor.

Dredd 2 filmi geliştirilme aşamasında. Karl Urban, 2012 yılında gösterime giren ilk filmde olduğu gibi yeni macerada da ikonik karakteri canlandırmaya hazırlanıyor.

Yargıç Joe Dredd, ilk büyük ekran uyarlamasını başrolünde Sylvester Stallone ile 1995 yılında aldı aldı. Ne yazık ki, Yargıç Dredd’in büyük bütçesi karakterin karmaşık anti-kahraman kişiliğinin sığ tasvirini telafi edemedi. Film, neon şehir manzaraları ve fütüristik silah görselleriyle izleyiciyi hâlâ büyülemeyi başarsa da, orijinal Dredd çizgi romanlarında tasvir edilen faşizm, otoriterlik ve kolluk kuvvetleri üzerine düşündürücü hicvinin hakkını veremedi.

Pete Travis yönetmenliğinde 2012’de sinemalara gelen film ise ilk uyarlamanın üzerine çıkmayı başarıyor. Film estetiğe ve dekorlara güvenmek yerine, öncülünü tek bir gecekondu mahallesiyle sınırlıyordu.

- Reklam -

Filmde Karl Urban’ın Yargıcı Dredd’i ve psişik stajyeri Yargıç Anderson, uyuşturucu baronu Madeline “Ma-Ma” Madrigal’in (Lena Headey) kontrolü ele alıp onları öldürmeye çalışmasının ardından kendilerini bir binanın içinde mahsur kalmış halde buluyordu. Kapalı kurulum, tüm aksiyon ve dramayı tek bir yerde yoğunlaştırıp, ana karakterlerin risklerini yükseltiyordu. Bu durum da Yargıç Dredd’in belirsiz ahlakını tam olarak sergilediği için Dredd’in lehine çalışıyordu. Karl Urban, yüzünün yarısından fazlası kaskla kaplı olmasına rağmen karakterine birden fazla katman ekleyerek filmin basit ama çekici hikâyesini tamamlıyordu.

Dredd 2 Filmi Erken Geliştirme Aşamasında

Yıllar boyunca 2012 çıkışlı Dredd için bir devam filmi yapılmasından söz ediliyordu. Pete Travis’in yönettiği filmi Ex Machina ve Annihilation ile tanınan Alex Garland kaleme almıştı. Karl Urban’ın da 2012’den bu yana özellikle The Boys sonrası daha da ünlü bir isim haline gelmesi ile devam filmi ihtimali yüksek sesle konuşulur hale geldi.

Giant Freakin Robot’un aktardığına göre nihayet artık bu durum bir ihtimal olmaktan çıktı. Dredd 2 için geliştirilme aşaması bir süre önce başladı. Karl Urban tarafından henüz resmi bir açıklama gelmese de karakteri bir kez daha canlandırmak için döneceği düşünülüyor. Ancak erken geliştirme aşamasında olan yapımın çıkış tarihi gibi bilgiler henüz bilinmiyor.

Dredd 2 filmi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Small-Screen

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version