Menu
in

Idris Elba, John Luther Rolüne Netflix Filmi “The Fallen Sun” ile Geri Dönüyor

Luther: The Fallen Sun filmi geliyor. Idris Elba’nın ünlü dedektif rolüne geri döneceği Netflix yapımında çıkış tarihi netleşirken yeni görseller de yayınlandı.

Luther: The Fallen Sun filmi için çıkış tarihi belli oldu. Idris Elba, ünlü dedektif rolüne bir kez daha dönüyor. Yeni Netflix filmiyle ilgili ilk görsel paylaşıldı.

Neil Cross tarafından yazılan ve ilk olarak Mayıs 2010’da yayınlanmaya başlayan Luther, John Luther rolünde Idris Elba ve Alice Morgan rolünde Ruth Wilson’ın oynadığı bir İngiliz psikolojik suç gerilim televizyon dizisiydi. Toplam 5 sezon süren ve son sezonu 2019 yılında izleyicilerin karşısına çıkan yapım, yıllar sonra bir sinema filmi ile geri dönüyor.

50 yaşındaki aktör, filmin dönüş haberini sosyal medya hesabından “Geri döndü…” açıklamasıyla paylaştığı bir fotoğraf ile duyurdu. Luther: The Fallen Sun adını taşıyan filmde Dermot Crowley de dedektif Martin Schenk rolünü yeniden canlandıracak. Cynthia Erivo, Jess Liaudin ve Andy Serkis ise kadroya yeni katılan isimler arasında yer alıyor.

- Reklam -

Elba, paylaşımında yaptığı “Mart 2023. Görüşmek üzere.” açıklamasıyla da filmin çıkış tarihini duyurmuş oldu. Oyuncunun paylaşımı sonrası filmden farklı kareler de paylaşıldı. Fotoğraflar, filmin beşinci sezonun kaldığı yerden devam ettiğini, Elba’nın görevini tamamlamak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı, hatta geçmişinden bir psikopatı yakalamak için hapisten kaçmaya kararlı olan unvanlı bir dedektif olarak dönüşünü gösteriyor.

Luther: The Fallen Sun Konusu ve Çıkış Tarihi Duyuruldu

Netflix’te yayınlanacak olan filmin resmi özeti ise şöyle:

“Film için yeniden tasarlanan ödüllü televizyon macerasının destansı devamında – korkunç bir seri katil Londra’yı terörize ederken, parlak ama gözden düşmüş dedektif John Luther (Idris Elba) parmaklıklar arkasında oturuyor. Onunla alay eden siber psikopatı yaklayamamış olmayı kendine yediremeyen Luther, işi ne pahasına olursa olsun bitirmek için hapisten kaçmaya karar verir.”

Filmin yönetmenliğini Emmy adayı Jamie Payne üstleniyor. Senaryosu ise dizinin yaratıcısı olan Neil Cross’a ait. The Fallen Sun’ın yapımcıları arasında Cross ve Elba’nın yanı sıra Peter Chernin, David Ready ve Jenno Topping bulunuyor. Yürütücü yapımcılar ise Kris Thykier, Priscilla Paris, Brendan Ferguson, Miki Emmrich ve Dan Finlay.

Luther’in devam filmi ile dönecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynaklar: RTE, Coming Soon, Pedestrian

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version