Menu
in

Oz Büyücüsü Yeniden Çekiliyor: Filmin Başına Watchmen Dizisinin Ödüllü Yönetmeni Geçti

The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) yeniden çekiliyor. L. Frank Baum’un kült romanı tekrar sinemaya uyarlanıyor. Filmin başına Watchmen dizisinin ödüllü yönetmeni Nicole Kassell geçiyor.

The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) yeniden beyaz perdeye gelmeye hazırlanıyor. L. Frank Baum’un kült romanı bir kez daha sinemaya uyarlanacak. Yapımın başına ise HBO’nun Watchmen dizisinin de yönetmenleri arasında bulunan Nicole Kassell yer alacak.

Amerikalı yazar L. Frank Baum tarafından yazılan Oz Büyücüsü, ilk olarak 1900 yılında okurların karşısına çıktı. Bir hortum sonrası Kansas’taki evinden bambaşka bir diyara taşınan Dorothy Gale karakterinin, köpeği Toto ile evine dönme macerasını konu alan eser; ikonik karakterleri ile de kültür dünyamızın unutulmaz parçalarından birisi haline geldi. Teneke Adam, Korkuluk, Korkak Aslan, Batı’nın Kötü Cadısı, Kuzey’in İyi Cadısı ve elbette Oz Büyücüsü.

Eser 1939 yılında Victor Fleming tarafından beyaz perdeye de aktarılmış ve film olarak da kült sıfatını çabucak yakalamayı başarmıştı.

- Reklam -

Şimdi ise bu büyülü yolculuk yıllar sonra yeniden beyaz perdeye aktarılacak. New Line Cinema şirketi, yeni Oz Büyücüsü filmi için hazırlıklara başladığını duyurdu. Filmin başına ise Westworld, The Leftovers, Better Call Saul gibi dizilerde yönetmenlik yapmış olan ve Watchmen dizisiyle Emmy ödülüne layık görülen Nicole Kassell getirildi.

Yeni The Wizard of Oz Filmi Kitaba Farklı Bir Bakış Getirecek

49 yaşındaki Amerikalı yönetmen Nicole Kassell’ın başına geçtiği proje, Warner Bros. imzası ile izleyicinin karşısına çıkacak. Film, L. Frank Baum’un klasik eserine yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Kassell, bu sevilen klasiği beyaz perdeye bir kez daha taşıyacak olmaktan son derece onur duyduğunu açıkladı. 1939 tarihli müzikali “DNA’sının bir parçası” olarak tanımlayan yönetmen, böyle efsanevi bir masalı yeniden hayal etmenin heyecanını paylaşıyor. Kassell, kitaptaki orijinal temaları (cesaret, aşk, bilgelik, yuva arayışı) tekrar keşfedecek olmaktan ötürü memnun. Yönetmen, aynı zamanda çocukluğunun kahramanları ile dans etmek konusunda da bir hayli hevesli olduğunu açıklıyor.

Yeni Oz Büyücüsü filminin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi hakkında henüz net bir açıklama yapılmış değil.

Peki siz The Wizard of Oz eserini yeniden beyaz perdede görecek olmaktan dolayı heyecanlı mısınız? Beklentilerinizi ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version