Menu
in , ,

2023 The British Book Awards Kazananları Açıklandı

2023 The British Book Awards kazananları belli oldu. Geçen yıl saldırıya uğrayan Salman Rüşdi, Yayın Özgürlüğü ödülüne layık görüldü.

2023 The British Book Awards kazananları açıklandı. The Bookseller tarafından düzenlenen yarışma, Birleşik Krallık’ın en prestijli edebiyat ödülleri arasında yer alıyor.

İlki 1990 senesinde gerçekleştirilen The British Book Awards’ta, 2023 yılının ödülleri için kısa liste geçen mart ayında açıklanmıştı.

Geçen pazartesi günü Grosvenor House London’da düzenlenen ödülle 2023 The British Book Awards sahiplerini buldu. Nibbles olarak da anılan ödül, Birleşik Krallık yayıncılık endüstrisindeki en iyi kitapları ve yazarları bulmayı hedefliyor.

- Reklam -

1990 senesinde başlayan ödüller 2017’den beri yayıncılık sektörü hakkında haberler veren Britanyalı dergi The Bookseller tarafından dağıtılıyor. Toplam 12 kategorisi bulunan ödüllerde, geçen yıl ağustos ayında bıçaklı saldırıya uğrayan Salman Rüşdi nedeniyle özel bir kategori daha eklendi. Yayın Özgürlüğü ödülü Hint asıllı Britanyalı yazarın oldu. Ünlü yazar ödülü, “Bu mücadelede savaşan herkes adına aldığını” belirtti.

İşte 2023 The British Book Awards Kazananları

  • Yılın Kitabı: Menopausing – Davina McCall ve Dr. Naomi Potter
  • Yılın Yazarı: Bonnie Garmus
  • Yılın İllüstratörü: Alice Oseman
  • Yılın Kurgusu: Babel – R F Kuang
  • Yılın En Sürükleyici Kitabı: Verity – Colleen Hoover
  • Yılın Suç ve Gerilim Kitabı: The Twyford Code – Janice Hallett
  • Yılın İlk Kitabı: Trespasses – Louise Kennedy
  • Yılın Çocuk Kitabı: Tyger – S F Said (İllüstrasyon Dave McKean)

İllüstratör ödülünü alan Alice Oseman, Heartstopper serisiyle tanınıyor. Türkçeye Kalp Çarpıntısı olarak tercüme edilen seri ile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muzır yayın ilan edilmişti. Yılın Çocuk Kitabı ödülüne layık görülen Tyger’ın illüstrasyonlarını ise The Sandman’in de çizeri olan Dave McKean aldı.

Kazananların tamamına buradaki listeden ulaşabilirsiniz.

2023 The British Book Awards kazananları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından son gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Standard

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version