Menu
in , ,

Yeni Alien Filmi “Alien: Romulus”tan İlk Fragman Yayınlandı

Alien: Romulus fragmanı yayınlandı. Fede Álvarez’in yönettiği yapım Ridley Scott’tan geçer not almayı başarmıştı.

Alien: Romulus filminin ilk fragmanı yayınlandı. Uruguaylı yönetmen Fede Álvarez’in hazırladığı yeni Alien filminde Ridley Scott bu sefer yapımcı koltuğunda yer alıyor.

Uzun zamandır beklenen yeni Alien filmi yolculuğuna başlıyor. Alien: Romulus, vizyona birkaç ay sonra girecek olsa da yönetmen Fede Álvarez şimdiden rüzgarı arkasına almış durumda. Bunun en büyük sebebi ise Alien (1979) ve Aliens (1986) filmlerinin yönetmenleri olan Ridley Scott ve James Cameron’ın Alien evreninin bu yeni halkasını çoktan sevmeleri. İki klasik film arasında geçen ve onlara sıkı sıkıya bağlı olan “interquel” (ara bölüm) türündeki filmin 62 saniyelik ilk fragmanı kısa süre önce izleyicilerle buluştu. Görüntüler izleyiciyi serinin orijinal filmlerinin karanlık ve gerilimli atmosferine geri götürüyor.

Hikâye, harap olmuş bir uzay istasyonunda Xenomorph ile karşılaşma talihsizliğine uğrayan yirmili yaşlarında bir grup uzay sömürgecisi ve çöp toplayıcısını konu alıyor. Filmde Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu gibi genç oyuncular yer alıyor. Yönetmen Álvarez, gençlerle yola çıkma fikrinin Aliens filminde James Cameron tarafından daha sonra eklenen uzatılmış versiyondaki silinen bir sahneden geldiğini söylüyor.

- Reklam -

Alien: Romulus İlk Filmlere Sadık Bir Tonda İlerliyor

The Hollywood Reporter’a konuşan Álvarez, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor:

“Sahnede koloninin koridorlarında koşuşan ve bisikletleriyle gezinen bir grup çocuk görüyorsunuz. İşte tam da o an ’Acaba bu çocuklar henüz terraformasyonu tamamlanmamış bir kolonide büyürse nasıl olur?’ diye düşündüm. Sonra kendi kendime ’Eğer bu dünyada bir hikâye anlatacak olsaydım, kesinlikle yirmili yaşlarının başında olan bu çocuklarla ilgilenirdim’ dedim.”

Başlangıçta, Alien serisinin bu 8. filmi tıpkı 2022’de beğeni toplayan Predator öncülü Prey gibi Hulu üzerinden yayınlanması planlanıyordu. Fakat stüdyo filmin çekimlerinin başlamasıyla birlikte karar değiştirerek vizyon planlarını sinema salonlarına taşıdı. “Çekimlere başladığımızda stüdyo ’Hadi onu bırakın, bunu sinemalarda gösterime sokacağız,’ dedi” diye ekliyor Álvarez.

2016 yapımı gerilim filmi Don’t Breathe (Nefesini Tut) filmindeki bodrum sahnesi ve kendi yeniden çevrimi olan Evil Dead (2013) filmindeki herhangi bir sahne ile Álvarez korku unsurlarını izleyiciye aktarma konusuda kendini kanıtlamış bir isim. Romulus filmiyle de bu geleneği sürdürüyor.

Filmin oyuncularından Isabela Merced yakın zamanda THR’ye çekimlerde mide bulandırıcı bir sahne çektiğini ve bu sahnenin izlenmesi sırasında sette 10 kişinin tiksintiyle gözlerini kaçırdığını belirtti. Yeni fragmanın açılış sahnesinde ise bu sahnenin kalıntılarını görüyor ve Merced’in karakterinin sözlerini duyuyoruz. Álvarez için bu rahatsız edici derecede hırslı sahne, Scott’ın 1979 yapımı filmindeki ikonik göğüs yırtıcı sahnesiyle aynı etkiyi yaratmaya yönelik bir girişim.

Yayınlanan ilk fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Alien: Romulus Fragmanı | İZLE

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Alien: Romulus filmi 16 Ağustos 2024’te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Alien: Romulus fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version