in ,

Yeni “Alien” Filmi “Romulus” Ridley Scott’tan Geçer Not Aldı

Alien: Romulus filmi ufukta gözükürken yapımın yönetmeni Fede Álvarez, Ridley Scott’tan geçer not aldığını paylaştı.

Alien: Romulus - Ridley Scott Yorumu
- Reklam -
- Reklam -

Alien: Romulus filmi ile Yaratık evreni genişlemeye devam ediyor. Yapımın yönetmenliğini üstlenen Fede Álvarez, devam macerası hakkındaki son gelişmeleri aktardı.

Uruguaylı yönetmen Fede Álvarez’in imzasını taşıyan yeni Alien filminde çekimler geçen temmuz ayında tamamlanmıştı. The Girl in the Spider’s Web, Evil Dead ve Don’t Breathe yapımlarıyla tanınan Álvarez; yapımın yönetmen kurgusunu noktaladığını ve Ridley Scott ile paylaştığını açıkladı.

Álvarez’in Alien filmi “uzak bir dünyada kendilerini evrendeki en korkunç yaşam formuyla karşı karşıya bulan bir grup genç insana” odaklanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn ve Aileen Wu yer alıyor.

- Reklam -

Fede Álvarez, “Alien: Romulus” Filmini Ridley Scott’a Gösterirken Yaşadığı Stresli Anları Anlatıyor

DGA Latino Summit 2023 etkinliğinde Guillermo del Toro’yla sohbet eden Álvarez, yeni Alien filminin “yönetmen kurgusunu” noktaladığını ve kısa süre önce yapımı baş yapımcı Ridley Scott’a göndermek gibi “inanılmaz gergin bir süreçten” geçtiğini belirtti. Scott 1979’da ilk Alien’ı yönettikten sonra Prometheus ve Alien: Covenant yapımlarıyla evreni genişletmeyi sürdürmüştü.

Fede Álvarez şöyle konuştu:

“Herkesten önce onun görmesini istedim. Bana herkes Ridley’nin gerçekten sert biri olduğunu söyledi. Özellikle de filmleriyle ilgili bir şey söz konusuysa gerçekten çok sert oluyor. Bence bir başyapıt olan Blade Runner 2049 konusunda çok sertti ve filmle ilgili sorunları vardı. Bu onun için gerçekten zor çünkü bu onun eseri… Ona yeni Top Gun’ı sordum ve, ‘Eh’ dedi. ‘Neden bahsediyorsun?” dedim. O da, “Kardeşiminki orijinaldi, bu ise eh işte,’ dedi. Gerçekten saygı duyuyordu ama ne kadar sert olduğunu görebiliyordunuz. Ben de içimden, ‘Bu savaşı kazanmamın imkânı yok,’ dedim.”

Alien: Romulus - Ridley Scott Yorum

Yönetmen, yeni filmle ilgili duygularını tartışmak üzere Scott’la yüz yüze görüşme olasılığı konusunda son derece endişeli olduğunu itiraf etti. Ancak Scott’ın filmle ilgili övgü dolu sözleri Álvarez’e filmi 2024’te vizyona sokmak için ihtiyaç duyduğu tüm özgüveni vermiş oldu.

Ridley Scott’tan “Alien: Romulus” Filmine Övgü: “Harika!”

Álvarez, Scott’ın geri dönüşü hakkında şöyle konuştu:

- Reklam -

“O istemese bile, oraya gidip bir masaya oturacak ve ona bakıp cevabımı alacaktım. Bana, ‘Mirasımı yok ettin!’ diyecek olsa bile, onun karşısına çıkmak ve gözlerinin içine bakmak istedim. Geri dönüşü, ‘Ridley diyor ki…’ şeklinde başlayan bir e-postayla almak istemedim.

“Sonra odaya girdi ve, ‘Fede, ne diyebilirim ki? Bu harika,’ dedi. Ailem bunun hayatımın en güzel anlarından biri olduğunu biliyor. Onun gibi çok takdir ettiğim bir ustanın çektiğim bir filmi, özellikle de böyle bir filmi izlemesi… ve benimle bir saat boyunca filmde neleri beğendiği hakkında konuşması… Ettiği en iyi iltifatlardan biri şuydu: ‘Diyaloglar harika. Senarist sen misin?’ oldu. Evet!”

Alien: Romulus

Alien: Romulus filmi herhangi bir erteleme almazsa 16 Ağustos 2024 tarihinde vizyona girecek.

Alien: Romulus hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Serdar_Gulsen Serdar_Gulsen dedi ki:

    Yıllardır bekliyorum yenisi gelsin diye. Açıkçası Prometheus gibi bir şaheserden sonra Alien covenantta baya hâyal kırıklığına uğramıştım herkes gibi. Bu yüzden bundan da çok beklentim yok ama tabiki genede hiç olmamasımdan iyidir sanırım.

  2. Avatar for Azerbaycan Azerbaycan dedi ki:

    uzun süredir beklediğim film

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu türün nereden geldiğine dair Prometheus filminde az da olsa değindiler, ama hala hangi gezegenden geliyor istilacı bir tür mü belli değil. Ya da ben kaçırdım bilmiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güneş'in Ölümü "Destansı" Olacak

Bilim İnsanları Güneş’in Ölümünün “Destansı” Olacağını Söylüyor

Therion - Erlik Han - Ruler of Tamag

Dünyaca Ünlü Senfonik Metal Müzik Grubu Therion, Türk Mitolojisinden Erlik Han’ı Konu Alan Bir Şarkı Yaptı