in ,

Christopher Nolan Pandemi Sonrası Film Endüstrisini Ayakta Tutan Marvel’a Teşekkür Etti

Christopher Nolan, Marvel filmleri için “Tanrı’ya şükürler olsun” ifadesini kullandı. Ünlü yönetmen, çoğu sinemacının eleştirdiği süper kahraman filmlerine farklı yaklaşıyor.

Christopher Nolan Marvel Filmlerine Teşekkür Etti
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan, Marvel Sinematik Evreni’ne minnettarlığını dile getirdi. Inception ve Interstellar gibi çalışmalarıyla tanınan ünlü film yapımcısı, süper kahraman filmlerinin pandemi sonrası sinema endüstrisini canlandırmada çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

Gişe rekorları kıran son filmi Oppenheimer ile En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yönetmen dahil 13 dalda Oscar’a aday gösterilen Christopher Nolan, Robert Downey Jr. ile The New York Times’a konuştu ve duygularını paylaştı.

Söyleşi sırasında Batman Begins için oyuncu seçimi yaparken Robert Downey Jr. ile yaptığı görüşmeden de bahsetti. Nolan o dönemde oyuncuya rol verme konusunda çekinceleri olduğunu itiraf etti. Yine de Downey Jr.’ın yeteneğine duyduğu hayranlığı dile getirdi.

- Reklam -

Ayrıca Downey’nin birkaç yıl sonra Jon Favreau’nun Iron Man filminde Tony Stark’ı canlandırmasının Hollywood tarihinde ezber bozan bir oyuncu seçimi kararı olacağını bilmediğini de sözlerine ekledi.

“Bence Jon Favreau’nun Robert’ı Tony Stark olarak seçmesi Hollywood tarihindeki en önemli ve sonuç alıcı oyuncu seçimi kararlarından biridir. Sektörümüzü tanımlayan bir karar oldu.”

Christopher Nolan: “Marvel Sinematik Evreni Filmleri için Tanrı’ya Şükürler Olsun”

Christopher Nolan Pandemi Sonrası Film Endüstrisini Ayakta Tutan Marvel'a Teşekkür Etti

Koronavirüs sonrası Marvel filmleri sayesinde rahatladığını ifade eden Nolan minnettarlığını şu cümleyle ifade etti:

“Pandemiden çıktıktan sonra ’Marvel filmleri için Tanrı’ya şükürler olsun,’ diyorsunuz.”

Tüm bunların Iron Man filmi ile başladığını, ancak yine de Favreau’nun Robert Downey Jr.’a rolü vererek çok büyük bir risk aldığını da sözlerine ekledi.

Sohbet doğal olarak her ikisi de En İyi Film dalında aday olan Oppenheimer ve Greta Gerwig’in Barbie filmlerinin aynı anda gösterime girmesine kaydı. Nolan ortak açılış hafta sonunu “heyecan verici” olarak nitelendirdi ve başarılarını Oppenheimer’ın verimli prodüksiyonuna bağlayarak “mali açıdan sorumlu etkinlik sineması” olarak tanımladı.

- Reklam -

Ünlü yönetmen gişe hasılatını artırmada köklü filmlerin başarısını kabul etmekle birlikte, bu tür gişe rekorları kıran seriler ile yeni, yenilikçi sinema arasında bir denge kurulması gerektiğini vurguladı.

“Hollywood’da sağlıklı bir ekosistem bu iki şey arasındaki dengeyle ilgilidir ve her zaman da öyle olmuştur.”

Süper Kahraman Yapımları Gerçek Birer Sinema Filmi mi Tartışması Devam Ediyor

Christopher Nolan Robert Downey Jr.

Nolan “süper kahraman yorgunluğu” hakkında süregelen tartışmaları da kabul etti. Ancak Spider-Man: No Way Home, Shang-Chi and the Legend of the Ten Ringsand ve Eternals gibi Marvel filmlerinin etkileyici gişe performanslarının altını çizdi ve bunun sektör için oldukça önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

Christopher Nolan’ın Marvel Sinematik Evreni’ne yönelik beklenmedik övgüsü, süper kahraman filmlerinin sinema endüstrisi üzerindeki etkisine ilişkin süregelen tartışmaya yeni bir boyut katıyor. Martin Scorsese’nin söz konusu yapımları lunapark eğlencesine benzetmesiyle başlayan “süper kahraman yapımları gerçekten de birer sinema filmi mi” tartışması devam edecek gibi gözüküyor.

Christopher Nolan’ı haklı buluyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IndieWire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joker 2 Joaquin Phoenix Lady Gaga Dans

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga’nın Dansı: “Joker 2” Filminden Yeni Görüntüler Yayınlandı

Dünyanın En Derin Noktasında Bira Şişesi Bulundu

Dünyanın En Derin Noktası Olan Mariana Çukuru’nda Bira Şişesi Bulundu