in ,

Robert Downey Jr. Marvel’daki Iron Man Performansının Yeterince Takdir Edilmediğini Düşünüyor

Robert Downey Jr. Marvel Sinematik Evreni yapımlarında sergilediği Iron Man performansının gözden kaçtığını düşünüyor.

Robert Downey Jr. - Iron Man Performansı
- Reklam -
- Reklam -

Robert Downey Jr. beyaz perdede Iron Man rolüyle milyonlarca izleyiciye ulaşmış ve türün meraklılarından beğeni toplamıştı. Ünlü yıldız, bu performansının yapımların bir çizgi roman uyarlaması olmaları nedeniyle gözden kaçtığını düşünüyor.

İzleyicilerin karşısına son olarak Christopher Nolan’ın Oppenheimer filmindeki Lewis Strauss rolüyle çıkan Robert Downey Jr. bugüne dek Marvel dışında Sherlock Holmes, Tropic Thunder ve The Judge gibi yapımlarda rol aldı.

58 yaşındaki Amerikalı oyuncu, 2008 yapımı Iron Man ile başladığı Marvel kariyerini 2019 yapımı Avengers: Endgame ile noktalamış ve bu süreçte 10 toplam yapımda Tony Stark ve onun süper kahraman alter egosunu canlandırmıştı.

- Reklam -

Robert Downey Jr. - Iron Man Rolüğ

Downey Jr. Endgame sonrası ilk büyük bütçeli yapımında Stephen Gaghan’ın aile filmi Dolittle’da başrolü canlandırmıştı. Yapım hem eleştirmenlerden düşük not almış hem de gişede yeterince ses getirememişti.

Robert Downey Jr. Marvel Günleri Hakkında Konuştu

Rob Lowe’un podcast programı Literally!’de konuşan Robert Downey Jr., bu deneyimin çok yıpratıcı olduğunu söyledi.

“Marvel’ın kozasından çıktıktan sonra kendimi çok açıkta kalmış hissettim. Bence orada yapabileceğim en iyi performanslardan bazılarını sergiledim. Ama filmlerin türü nedeniyle bu performans biraz gözden kaçtı.”

“[Kendime] bir iyilik yaptım. Çünkü halı altımdan o kadar hızlı şekilde çekildi ki güven ve güvenlik anlayışıma karşılık yaslandığım her şey tamamen buharlaştı. Ve bu durum da beni bir şeyler öğrenebilecek hâle getirdi.”

Ünlü oyuncu 2021 yılını boş geçti. 2022’de ise film yapımcısı olan babasıyla olan ilişkisini inceleyen Sr. filmiyle izleyicilerin karşısına çıktı. Sonrasında ise Nolan’ın Oppenheimer’ı geldi.

Robert Downey Jr. - Iron Man Performans

Geçen yıl Downey Jr.’ın Oppenheimer’daki rol arkadaşı Cillian Murphy onu “birlikte çalıştığım en heyecan verici aktör” olarak nitelendirmişti.

- Reklam -

GQ’ya konuşan Murphy şunları söyledi:

“Downey Jr. ile çalıştığım sahnelerin çoğu oldukça serbest ve doğaçlamaydı.

“Onunla birlikte rol yapmak olağanüstü bir şeydi. O kesinlikle heyecan verici birisi. Şimdiye dek birlikte çalıştığım en hazır, en istekli, en tahmin edilemeyecek kadar zeki aktördü.”

Aktör geçen yıl The New York Times’a verdiği bir röportajda, “film yapmaya daha saf bir yaklaşımla bağımı yeniden kazandığım için” mutlu olduğunu söylemişti.

Robert Downey Jr. - Oppenheimer

Oyuncu, Dolittle’ı “2.5 yıllık bir fırsatın heba edilişi” olarak tanımlarken sözlerine şöyle devam etti:

“Sonra Christopher Nolan aradı. Onun bu sanat formuna nasıl sade, neredeyse keşişvari bir şekilde yaklaştığını görmek, ayın diğer tarafına gitmek gibiydi.”

Siz Robert Downey Jr.’ın bu yorumuna katılıyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

New York Halk Kütüphanesi Dijital Arşivleri

New York Halk Kütüphanesi, 870.000’den Fazla Tarihi Belge, Fotoğraf ve Kitabı Dijital Erişime Sundu

Daredevil: Born Again Dizisinde Foggy ve Karen Geri Dönüyor

Kesinleşti: Deborah Ann Woll ve Elden Henson “Daredevil: Born Again” Dizisi ile Geri Dönüyor