in ,

Şebnem Serisi “Bay Benjamin’in Uçurtması” ile Devam Ediyor

Şebnem Serisi ikinci kitabı “Bay Benjamin’in Uçurtması” ile devam ediyor. Chiara De Giorgi’nin yazdığı eserin çizimleri ise Ünver Alibey’e ait. | Mini Söyleşi

Şebnem ve Bay Benjamin’in Uçurtması - Chiara De Giorgi
- Reklam -
- Reklam -

Şebnem ve Bay Benjamin’in Uçurtması kitabı Sia Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İtalyan yazar Chiara De Giorgi Türkçedeki yolculuğunu Şebnem ve Bay Benjamin’in Uçurtması ile sürdürüyor. De Giorgi’nin kaleme aldığı Şebnem Serisi’nin illüstrasyonları ise Ünver Alibey imzasını taşıyor.

Serinin ilk kitabı Şebnem ve Schrödinger’in Kedisi 2023 yılında okurlarla buluşmuştu. Sia Kitap, Çocuk ve Gençlik Edebiyatı dizisine Şebnem’in yeni macerası Bay Benjamin’in Uçurtması ile devam ediyor.

- Reklam -

Orijinal adı Chiara olan karakter, Türkçede Şebnem ismiyle okurların karşısına çıkıyor. Seri, tarihten öne çıkan bilim insanlarının maceralarını alternatif bir kurguda ele almayı hedefliyor.

Şebnem ve Bay Benjamin’in Uçurtması – Chiara De Giorgi | Arka Kapak Tanıtımı

Şebnem ve Bay Benjamin’in Uçurtması - Chiara De Giorgi

Yaramaz ama sevimli ve meraklı Şebnem bu sefer hangi serüvene atılacak dersiniz? Okuyanlarınız bilir, Şebnem bir önceki serüvenini anlattığımız Şebnem ve Bay Schrödinger’in Kedisi adlı kitapta zamanı bozmuş ve geçmişe dönmüştü, bu sefer daha da eskiye, 300 yıl daha eskiye gidiyor ve elektrik konusunda çalışmaları ve uçurtma ile yaptığı deneyleriyle tanınan bilim insanı, mucit ve yazar olan Benjamin Franklin ile yolları kesişiyor. Daha doğrusu Şebnem elektrikle ilgili tüm sırları öğrenmek için Bay Benjamin’in olduğu çağa gidiyor ve yaptığı deneye katılıyor. Ama elbette ki öncesinde başına buyruk Şebnem’in başına gelmedik kalmıyor. Yine de onu yeni maceraların beklediğini hepimiz tahmin ediyoruz.

Toplamda 48 sayfadan oluşan eser geçen aylarda raflardaki yerini aldı.

Chiara De Giorgi - Şebnem Serisi

“Türk Komşularım Bana Şebnem Diye Seslenmeye Başladı”

Chiara De Giorgi Kayıp Rıhtım’a yaptığı açıklamada seri hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

“Şebnem şu ana kadar tasarladığım en favori karakterim… Orijinalini İngilizce hazırlamıştık ve oradaki karakterin adı da benim gibi Chiara’ydı. Çünkü bana çok benziyor. Onun da anne ve babası gibi benimkiler de fizikçi. Annemle babam ben küçükken bana sık sık bilimle ve dünyayla ilgili bilgiler verirlerdi. Anlattıkları hikâyelerden biri Schrödinger’in kedisi hakkındaydı. Arkasındaki teoriyi hiç anlamamıştım ama geçenlerde ünlü bir İtalyan teorik fizikçinin kitabını okurken sonunda anladım. O kadar heyecanlandım ki, bu konuyu eğlenceli ve çocuklar için daha anlaşılır bir şekilde açıklayan kendi hikâyemi yazmak istedim. İllüstratörümün komik çizimleriyle birleşince ilk Şebnem öyküsü doğdu. Schrödüinger’in Kedisi… Türk çocuklarına daha yakın olsun diye Türkçede Şebnem adını kullanmaya karar verdik. Bu sayede Türk komşularım bana da Şebnem diye seslenmeye başladılar.

- Reklam -

“Naif ve Çok Sevimli”

Sia Kitap Genel Yayın Yönetmeni İlknur Özdemir ise seri hakkında şunları anlatıyor:

“İlkokul yıllarımdan beri bilime, özellikle matematiğe büyük ilgi duydum. Bilim insanlarının deneylerini -hepsini anlamasam da- okumaktan hep çok keyif aldım.

“Şebnem kitapları projesi üzerinde konuşmak da beni çok heyecanlandırdı.

“İlk kitaptan sonra Chiara ile kitabın çizeri Ünver Alibey üzerinden bir sonraki kitapta hangi bilim insanını ele alacağını konuştuk. Benjamin Franklin çok doğru bir seçim oldu. Ünver Alibey’in çizimlerine de ilk görüşte bayıldım doğrusu. Naif ve çok sevimli bir karakter yaratmış.

“Bu kitapların en keyifli yanı: yazar, çizer ve yayıncı üçgeninin mükemmel işlemesi oldu. Ben aklıma takılanları aktardım, onlar da önerilerimi dikkate aldılar. Her zaman olan bir şey değildir bu. Dolayısıyla Şebnem bu üçlünün ortak kahramanı. Şimdi 3. bilim insanını düşünmekteyiz.”

Şebnem Serisi hakkındaki fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazlası için bizleri Google News, Facebook, Instagram ve X’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Avarlar Hakkında Yeni Bilgiler Antik DNA ile Ortaya Çıktı

Antik DNA’lar, Karpatlar’daki Göçebe Topluluk Avarların Geçmişi ve Aile Sırlarını Açığa Çıkardı

Netflix'in Yeni Fenomeni "Baby Reindeer": İşte Ürkütücü Gerçek Hikâyesi ve Başarısının Sırları

Netflix’in Yeni Fenomeni “Baby Reindeer”: İşte Ürkütücü Gerçek Hikâyesi ve Başarısının Sırları