in

I’m Thinking of Ending Things: Charlie Kaufman Yeni Filmi ile Netflix’e Geliyor!

I’m Thinking of Ending Things yayın tarihi belli oldu. Eternal Sunshine of the Spotless Mind ile senaryo Oscar’ı kazanan Charlie Kaufman’ın yeni filmi Netflix’e geliyor.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Charlie Kaufman
- Reklam -
- Reklam -

Oscar ödüllü senarist ve yönetmen Charlie Kaufman yeni filmi I’m Thinking of Ending Things ile izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Sanatçının son projesi, dijital yayın platformu olan Netflix’e gelecek.

Arkasında Being John Malkovich, Human Nature, Adaptation ve Synecdoche, New York gibi filmler bıraksa da çoğu izleyicinin aklında Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan) ile kalan Charlie Kaufman’ın merakla beklenen filminde detaylar belli oldu.

Netflix’in yapımcılığını üstlendiği film, Kanalı kurgu yazarı Iain Reid’in aynı adlı adlı romanından uyarlanıyor. Bu eser Türkçeye Hep Kitap tarafından 2016 yılında Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum adıyla tercüme de edilmişti. Felsefe, psikoloji ve gerilim türlerini bir araya getiren Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum romanı hakkında sitemizde yayımlanan inceleme için buraya tıklayabilirsiniz.

- Reklam -

Yer yer tuhaf kurguya kaçan eser, bir çiftin aile ziyareti için çıktıkları yolculukta başlarına gelen olayları konu alıyor.

Netflix filmin yolda olduğunu Charlie Kaufman Alarmı başlıklı bir Tweet ile duyurdu:

Yeni Charlie Kaufman Filmi I’m Thinking of Ending Things Oyuncu Kadrosu ve Yayın Tarihi

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde pek çok sinema salonu hâlâ kapalı. Bu da birçok yapımın ertelenmesine sebep oldu. Netflix ise şimdiye dek elindeki filmlerle 2020’nin sonuna kadar içerik sıkıntısı yaşamayacaklarının garantisini vermişti.

Charlie Kaufman’ın sinemaya uyarladığı ve yönetmenliğini üstlendiği I’m Thinking of Ending Things filminin oyuncu kadrosu da dikkat çekiyor. Filmin odaklandığı çiftten Jake’i Jesse Plemons (The Irishman, Game Night, Battleship, The Master) isimsiz kız arkadaşı ise Jessie Buckley (Wil Rose, Beast, Judy, Taboo) canlandırıyor. Kadroda ayrıca Toni Collette, David Thewlis, Jason Ralph, Colby Minifie ve Guy Boyd gibi isimler yer alıyor.

I'm Thinking of Ending Things - Yeni Charlie Kaufman Filmi
Charlie Kaufman

I’m Thinking of Ending Things filmi ne zaman yayınlanacak sorusu da Netflix’in paylaşımı sonrası belli oldu. Yapım 4 Eylül 2020 tarihinden itibaren Netflix üzerinden erişime açılmış olacak.

Peki siz yeni bir Charlie Kaufman filmine hazır mısınız? Yapımın uyarlandığı Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum kitabını okumuş muydunuz? Filme dair beklentilerinizi ve roman hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Midsommar Filmi Ritüel Çizimleri ile Kitap Oldu

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Savaş Naraları - Diskdünya - Terry Pratchett

Savaş Naraları: Diskdünya Kitapları 21. Macera ile Sürüyor

The Mandalorian 2. sezon çıkış tarihi

The Mandalorian Kitap Oluyor: Yeni Maceralara Hazır Olun!